Exista un strat de gheata rezistent la incalzirea globala. Cercetatorii canadieni au descoperit un strat de gheata, in America de Nord, care este foarte rezistent la schimabarile extreme de temperatura. Portiunea de gheata dateaza de 700.000 de ani si a fost supusa la temperaturi mai ridicate decat cele de acum. Descoperirea intervine in contextul in care oamenii de stiinta cred ca gheata din Oceanul Arctic se poate topi in totalitate in urmatorii 10 ani, scrie AFP.

McCain crede ca Spania se afla in America Latina. Candidatul republican la alegerile prezidentiale din Statele Unite, John McCain, a refuzat sa se pronunte in privinta unei eventuale intalniri cu premierul spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero, daca acesta va fi ales presedinte. McCain a confundat astfel Spania cu o tara sud-americana, anunta BBC News. „Ati dori sa aveti o intalnire cu seful Guvernului nostru, Zapatero?”, l-a intrebat un jurnalist spaniol pe McCain. „Ma voi intalni cu sefii de stat care ne sunt prieteni si care vor sa coopereze cu noi. De altfel, presedintele Mexicului, Calderon, conduce o lupta foarte, foarte dificila impotriva cartelurilor de droguri”, a declarat candidatul republican, lasand sa se inteleaga ca a confundat Spania cu o tara latino-americana.

Putin il antreneaza pe Sarkozy la judo. Premierul rus Vladimir Putin si presedintele francez Nicolas Sarkozy simt nevoia sa-si 'fortifice' sistemul de aparare, cei doi lider stabilind sa faca impreuna antrenamente de judo. In conditiile in care Putin detine centura neagra la judo, iar Sarkozy pe cea maro, fostul lider de la Kremlin s-a decis sa-i dea cateva lectii de autoaparare liderului de la Palatul Elysee. Intr-un interviu acordat cotidianului francez ,,Le Figaro’’, Putin a recunoscut ca a stabilit sa se antreneze impreuna cu Sarkozy, in conditiile in care acesta este foarte interesat de artele martiale, noteaza The Telegraph.

Candidatului democrat pentru Casa Alba, Barack Obama, este acuzat de rasism. Peste 20 de manifestanti de culoare au intrerupt vineri un discurs al lui Obama, acuzandu-l pe acesta ca este impotriva persoanelor afroamericane si ca este sustinut de Ku Klux Klan (KKK). Manifestantii, care au scandat sloganuri si au agitat pancarte, au fost evacuati de membrii serviciilor de securitate si de politie, sub privirile miilor de sustinatori ai democratului, relateaza AFP.