O timisoreanca, Maria Lidia Sauca, a dat in judecata societatea de asigurari City Insurance pentru ca a refuzat sa achite contravaloarea unei interventii chirurgicale in Turcia, pentru care era asigurata. Dupa ce EVZ a scris despre caz, asiguratorul a spus ca va „debloca“ dosarul numai daca Sauca va dezminti public ca ar fi avut probleme. Urmeaza un proces in care aceasta cere achitarea politei si daune morale. Vacanta familiei Sauca din Timisoara s-a transformat intr-un cosmar dupa ce Maria a fost nevoita sa suporte o interventie chirurgicala intr-un spital din Turcia.

Familia Sauca plecase in concediu in Antalya, in perioada 4-11 septembrie. In ultima zi de concediu, Mariei Sauca i s-a facut rau. A fost dusa cu Salvarea la un spital din Antalya, unde a fost operata de urgenta, in caz contrar viata ii era pusa in pericol. Diagnosticul medicilor turci: „Meckel diverticulitis“, adica inflamarea, asemenea peritonitei, a diverticulului Meckel - o anomalie intestinala congenitala, prezenta la 2% din populatia globului.

Apoi a inceput cosmarul. „Contactati, reprezentantii firmei de asigurare au transmis doar acceptul lor pentru ca sotia mea sa fie consultata, iar ulterior operatiei au invocat faptul ca ar suferi de o boala preexistenta, caz in care ei nu platesc asigurarea“, relateaza Ion Sauca, sotul victimei.

Maria Lidia Sauca, in varsta de 29 de ani, a fost externata miercuri, 17 septembrie, insa numai dupa ce sotul acesteia, Ion Sauca, a achitat contravaloarea operatiei. Timp de o saptamana, sotii Sauca s-au izbit de refuzul categoric din partea companiei asiguratoare City Insurance, care nu a vrut sa suporte costul interventiei.

Mai mult, povesteste Maria Lidia Sauca, directoarea de daune a companiei ar fi incercat si un mic santaj: ar fi conditionat achitarea politei de publicarea, de catre victima, a unei dezmintiri in presa.

„Doamna Violeta Simedre, directoarea de daune de la City Insurance, m-a apelat imediat dupa aparitia articolului si mi-a spus ca nu imi plateste operatia pentru ca am facut publica situatia. Ulterior, cu o zi inainte sa ma externez, ne-a transmis ca vrea sa negocieze despagubirea. Miercuri, am sunat-o ca sa vedem daca plateste sau nu. Nu puteam fi externata decat daca se achita factura operatiei, in valoare de 4.525 de euro. Doamna Simedre a cerut sa vorbeasca cu sotul meu si i-a spus ca, daca dam dezmintire in ziar, atunci ei vor reanaliza dosarul meu de asigurare. Am rugat-o sa ne trimita prin fax un angajament oficial in acest sens, adica daca noi dadeam rectificarea, ei se angajeaza sa plateasca operatia pentru care m-am asigurat inainte sa plec in concediu. Raspunsul a fost ca asa ceva nu se poate“, povesteste Maria Lidia Sauca.

Evenimentul Zilei