Anul universitar 2008-2009 ar putea incepe cu o greva generala a studentilor, daca Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului nu le va raspunde solicitarilor formulate. MEdCT are termen pana pe 1 octombrie sa rezolve solicitarile studentilor – dublarea burselor, rezolvarea problemei locurilor in camine si decontarea transportului. "Pentru a asigura subzistenta studentilor, o bursa de 600 de lei este suma minima pe care ar trebui sa o acorde ministerul. In prezent, primim in medie 250 de lei.

Dupa plata regiei de camin, studentilor le mai raman cam 150 de lei pe luna, mai mult decat insuficient", a declarat ieri George Paduraru, presedintele Uniunii Studentilor din Romania, care spera ca problemele studentilor sa nu fie rezolvate in mod "haiducesc".

La randul sau, Gabriel Petrea, liderul Uniunii Nationale a Studentilor din Romania, subliniaza ca, dupa ce achita cazarea, rechizitele etc., studentilor le mai ramane din bursa lunara doar un leu. In privinta cazarilor la camin, cele doua organizatii solicita transparenta in procesul respectiv, precum afisarea numarului de locuri libere, numele celor care solicita cazare, a celor care au primit un loc in camin etc. In fine, decontarea abonamentului pentru transportul in comun are in vedere sincopele existente in prezent, cand recuperarea banilor se face si dupa cateva luni.

Astfel, studentii solicita ca decontarea sa se faca direct intre MEdCT si regia respectiva de transport si ei sa nu mai fie nevoiti sa stea si cate o zi la coada la casieria facultatii pentru a-si primi banii platiti pe abonament.

Romania Libera