Trei agenti ai Politiei de Frontiera sunt acuzati de viol cu perversiuni. Victima, o tânara studenta la Drept si la Psihologie, angajata a departamentului Publicitate la o publicatie din Giurgiu, este chiar amica unuia dintre agresori. Fapta s-a consumat in garsoniera acestuia din urma, iar la ceea ce a urmat au participat si alti doi colegi din cadrul IJPF Calarasi. Agresorii au atras-o pe tânara prin pretextul organizarii unei petreceri de ziua de nastere a unuia dintre ei.

Urmarea a fost una de cosmar pentru tânara. Aproape cinci ore de perversiuni sexuale si viol in grup. Totul a fost filmat pe telefoanele mobile de catre cei trei politisti de frontiera. Intr-un moment de neatentie, victima a reusit sa trimita un SMS, prin care a cerut ajutor fratelui ei. In scurt timp, jandarmii au batut la usa violatorilor. Agresorii le-au deschis abia dupa o jumatate de ora. Victima a fost dusa in bucatarie, unde, sub amenintarea unui cutit, a fost somata sa taca.

Larisa Ciobanu, victima violului, a dat un amplu interviu ziarului “Gardianul”. Ea povesteste scena groazei: “Marius Lutan mi-a dat o palma. Lovitura a fost atât de puternica, incât m-a aruncat pur si simplu la podea. S-a oprit, m-a luat de mâna si m-a târât pâna in sufragerie. (…) M-au obligat sa intretin diverse relatii sexuale cu toti trei. Singurul care m-a batut a fost Marius, ceilalti doi doar m-au amenintat ca, daca nu fac cum vor ei, o sa devin o fata de produs”.

Protagonistii acestui megascandal sexual sunt trei agenti de politie de la Frontiera. Este vorba despre Marius Bogdan Lutan, in vârsta de 25 de ani, angajat al IJPF Giurgiu, Laurentiu Jianu, in vârsta de 21 de ani, si Florin Nelu Stancu, de 23 de ani, ultimii doi fiind angajati ai IJPF Calarasi. Victima celor trei este Ionela Larisa Ciobanu, in vârsta de 22 de ani, studenta la facultatile de Drept si Psihologie in cadrul Universitatii “Spiru Haret” din Giurgiu si angajata a Departamentului de Publicitate in cadrul publicatiei “Saptamâna Giurgiuveana”.

Potrivit anchetatorilor, in noaptea de 20 spre 21 septembrie, in jurul orelor 3:00, Marius Lutan impreuna cu cei doi agenti din cadrul IJPF Calarasi au intretinut, prin violenta, relatii sexuale cu tânara Larisa, impotriva vointei acesteia. Fapta a fost savârsita pe fondul consumului excesiv de alcool, cu ocazia sarbatoririi zilei de nastere a lui Marius Lutan. “In urma examinarii medico-legale, s-a constatat ca victima prezinta leziuni traumatice, corporale si anale, care au putut fi produse prin lovire cu corpuri dure si prin contact sexual, posibil in conditiile unui viol cu perversiuni sexuale si ca necesita pentru vindecare 5-7 zile de ingrijiri medicale”, au precizat anchetatorii.

Ofiterii judiciaristi ai Politiei Municipiului Giurgiu au intocmit in aceasta cauza un dosar penal, referatul fiind inaintat primului procuror al Parchetului de pe lânga Judecatoria Giurgiu, care a confirmat inceperea urmaririi penale. Cei trei politisti de frontiera au fost retinuti, initial, pentru 24 de ore, dupa care, prezentati instantei de judecata, acestia au fost arestati pe o perioada de 29 de zile pentru viol.

Gardianul