Ahmadinejad s-a intalnit cu evreii antisionisti care cer distrugerea Israelului. Presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad s-a intalnit cu un grup de evrei ultra-religiosi, care sustin distrugerea statului Israel, la numai o zi dupa ce liderul de la Teheran a fost acuzat de antisemitism la ONU, relateaza Reuters. „Sionismul a slabit mult si, cu voia lui Dumnezeu, va fi distrus in curand, iar toti evreii, musulmanii si crestinii vor trai in pace”, a declarat Ahmadinejad in fata catorva rabini din grupul international Neturei Karta. Grupul este o mica organizatie antisionista care respecta cu strictete Torah, unde se spune ca este interzisa formarea unui stat israelian inainte venirii lui Mesia. Grupul recunoaste, de asemenea, suveranitatea palestinienilor asupra Pamantului Sfant si cere despagubiri pentru pierderile acestora. In discursul sau de la Adunarea Generala a ONU, Ahmadinejad i-a criticat pe „criminalii sionisti" care au pus control peste finantelor internationale, condamnand o „conspiratie” evreiasca, vinovata pentru toate problemele lumii.

China il acuza pe Dalai Lama ca tine Tibetul la nivelul Evului Mediu. Intr-un raport oficial, guvernul chinez l-a acuzat pe liderul spiritual tibetan ca incearca formarea unei socetati feudale in Himalaya, informeaza AP. Autoritatile chineze sustin ca au facut eforturi materiale si umane pentru protejarea culturii tibetane si il acuza pe Dalai Lama ca "forteaza comunitatea si cultura tibetana sa stagneze si sa ramana un stat asemanator celor din Evul Mediu". "Al 14-lea Dalai Lama si protestul sau pentru "autonomie culturala in Tibet" este o conspiratie politica destinata restabilirii unui control religios asupra culturii din Tibet si a altor regiuni locuite de tibetani, prin care se doreste obtinerea "independentei Marelui Tibet"", se mai arata in documentul dat publicitatii de cabinetul de la Beijing.

Un fost deputat rus a fost asasinat in centrul Moscovei. Ruslan Yamadayev, fost deputat in Duma de Stat si rival al liderului prorus din Cecenia, a fost impuscat mortal miercuri, in fata ambasadei Marii Britanii, din centrul Moscovei. In timp ce masina in care se afla Yamadayev a oprit la un semafor, un barbat dintr-un alt autovehicul a tras mai multe focuri de arma asupra acesteia. Yamadayev a murit pe loc iar generalul rus Sergei Kizyun, fost comandant al administratiei militare din Cecenia, care se afla in aceeasi masina, a fost ranit. A fost deschisa o ancheta pentru omucidere, relateaza The Guardian. Ruslan Yamadayev este fratele lui Sulim Yamadayev, fost rebel cecen si aflat in conflict direct cu liderul cecen prorus Ramzan Kadyrov. Familia Yamadayev acuza implicarea lui Kadyrov in crima de la Moscova si considera ca acesta incearca sa scoata din joc orice comandant militar care ar fi putut ameninta mentinerea sa la putere. Kadyrov a mai fost acuzat si de uciderea jurnalistei Anna Politkovskaya, impuscata mortal in octombrie 2006, in fata apartamentului sau din Moscova.

Degete rudimentare descoperite si la unele specii primitive de pesti. Studiind cu ajutorul razelor X si a tomografiei computerizate o fosila a speciei de peste Panderichthys, o echipa de cercetatori de la universitatea suedeza Upssala a remarcat la aceasta forme primitive de degete. Aceasta specie este veriga de legatura in evolutia pestilor catre tetrapode, acum aproximativ 380 de milioane de ani. Aceasta descoperire este foarte importanta, demonstrand ca degetele nu au aparut ca o adaptare la viata de uscat, asa cum se credea pana acum, ci au existat incepand chiar de la unele specii de pesti, dezvaluie StiintaAzi.

Sarah Palin, binecuvantata de un pastor pentru a fi ferita de vraji. O inregistrare video in care Sarah Palin, candidatul republican la vicepresedentia SUA, apare in mijlocul unui ritual religios de alungare a vrajilor, a inceput sa circule pe internet in plina campanie prezidentiala, anunta AFP. In sedinta de rugaciune, oficiata de pastorul kenyan Thomas Muthee intr-o biserica penticostala din Alaska, Palin este "binecuvantata" cu scopul de a alunga vrajitoarele si orice alte persoane care ar dori sa-i faca rau. Preotul isi indeamna, de asemenea, enoriasii sa incerce sa obtina functii cat mai importante si pozitii influente in viata publica. Imaginile dateaza din 2005, cand doamna Palin se pregatea sa capete functii inalte in Partidul Republican. Aceasta urma sa intre in cursa electorala pentru functia de guvernator al statului Alaska, post pe care l-a obtinut in 2006.