Familia unui baietel de 3 ani acuza o asistenta de la Spitalul „Marie Curie“ ca i-ar fi facut micutului injectii care i-au cauzat moartea.

Silvian a fost internat, in urma cu cateva zile, la Spitalul „Marie Curie“ din Capitala pentru a fi operat a doua oara pentru o malformatie a buzei si a cerului gurii, afectiuni denumite „buza de iepure si gura de lup“. La sase ore dupa operatie, copilul a inceput sa sangereze, iar dupa ce asistenta i-a facut doua injectii, acesta a facut stop cardiorespirator si a murit. Conducerea spitalului sustine ca, deocamdata, nu se cunosc cauzele decesului. Procurorii si politistii ancheteaza cazul.

Medicii s-au contrazis in recomandarile post-operatorii

Silvian Cotea locuia in Giurgiu si ar fi implinit 3 ani peste doua saptamani. Baietelul s-a nascut cu doua malformatii, „buza de iepure“ si „gura de lup“. „A fost operat de doctorul Pesamosca, la 7 luni. Operatia a iesit foarte bine, iar copilul meu parea normal“, isi aduce aminte Valentin Cotea, tatal baietelului. Saptamana aceasta, copilul a fost din nou internat, pentru reconstructia cerului gurii.

„Silvian a intrat in operatie la ora 9.00 dimineata si a iesit la ora 13.00. A fost dus la reanimare, unde a stat circa cinci ore. La ora 14.00, o asistenta a venit in schimbul doi. Nu stia sa tina seringa in mana si am aflat ca era noua in spital. Intre timp, doctorita din salon a intrebat- o pe bunica lui Silvian de ce nu-i da copilului sa bea apa. Mama doar ii umezea buzele cu apa, asa cum i-a spus sa faca medicul care l-a operat pe Silvian“, povesteste tatal copilului.

Integral in Evenimentul Zilei