Jurnalistul Cristian Oprea povesteste cum a evoluat relatia sa profesionala cu presedintele Romaniei si cum s-a ajuns la citatia trimisa de reclamantul Basescu Traian.

De cand il cunosti pe Traian Basescu?

A fost in perioada in care era deputat, la inceputul anilor ’90. In ’92, cred, cand erau sesiunile comune ale Senatului si Camerei Deputatilor, in Dealul Mitropoliei, ma lua cu masina, ma aducea de la Camera la Senat. Ma rog, pe urma, mai rar se intamplau astfel de episoade. Cand era ministru, mai tarziu, dupa o sedinta CSAT, l-am rugat sa imi spuna ce s-a discutat acolo, iar raspunsul care a venit nu poate fi reprodus. A fost o injuratura.

Cum a decurs relatia cu Traian Basescu, odata devenit presedinte?

Din 2004 am avut o relatie nu buna, ci foarte buna, presedintele nu avea nici o problema cu mine. Oricum, atunci cand avea ceva de spus, spunea. Asta m-a si mirat acum, cand m-a dat in judecata, pentru ca Traian Basescu nu poarta ranchiuna, dar nici nu tine in gusa. Eu continui sa cred ca initiativa nu ii apartine si cred ca s-a intamplat o picurare de venin in ureche. Asta cu atat mai mult cu cat pana anul trecut imi trimitea felicitari de ziua mea.

Integral in Cotidianul.