UE si guvernul aloca 1,4 miliarde de euro pentru 13 poli de dezvoltare urbana. Dupa o perioada indelungata in care s-au discutat si s-au „clocit“ planuri si proiecte, s-au incins spiritele in tara, guvernul a emis, acum doua saptamani, un act normativ prin care si-a asumat directionarea preferentiala a banilor europeni si a fondurilor bugetare inspre 13 municipii, denumite „poli de dezvoltare urbana“.

Arad, Baia-Mare, Bacau, Braila, Galati, Deva, Oradea, Pitesti, Ramnicu- Valcea, Satu-Mare, Sibiu, Suceava si Targu-Mures sunt orasele din cele sapte regiuni de dezvoltare ale Romaniei, cu exceptia Bucurestiului.

Acestea vor avea rolul de „liant“ intre „polii de crestere“, respectiv municipiile Brasov, Cluj- Napoca, Constanta, Craiova, Iasi, Ploiesti si Timisoara. Binele suprem promis consta in diminuarea migrarii tinerilor spre marile orase si „crearea unei structuri spatiale care sa impulsioneze dezvoltarea economica echilibrata teritorial“. Ceea ce reporterii „Evenimentului zilei“ au descoperit in toate cele 20 de municipii este ca edilii au profitat de moment ca sa promita rezolvarea eternelor probleme preelectorale: strazi, centre sociale, investitii in educatie si crearea zonelor metropolitane.

Evenimentul Zilei