Doi agenti de la Brigada de Politie Rutiera a Capitalei s-au ales cu dosare penale, dupa ce au fost filmati de un bucurestean in timp ce primeau spaga 200 de lei de la o soferita „trasa pe dreapta“ pentru ca a depasit, pe contrasens, coloana de masini oprita la semafor.

Imaginile in care agentii Eugen Gulaev si Vasile Moldovanu sunt surprinsi primind spaga au fost „imortalizate“, in primavara acestui an, de un operator amator, de la balconul unui bloc situat pe Strada Econom Cezarescu, din sectorul 6. Filmuletul - destul de clar, deoarece a fost „realizat“ cu o camera video, si nu cu telefonul mobil - a fost postat apoi pe site-ul www.220.ro, de unde a fost preluat de anchetatori, care au inceput investigatiile in acest caz inca din iulie.

Cei doi agenti vor fi trimisi in judecata in libertate si au fost trasi „pe linie moarta“ - adica, fac munca de birou, care nu implica niciun fel de contact cu cetatenii - pana ce instanta va da o solutie in cazul lor. Pornind de la acest exemplu, anchetatorii anticoruptie ii indeamna pe romani sa-i filmeze sau sa-i fotografieze cu incredere pe politistii sau functionarii-spagari, intrucat imaginile pot servi drept probe impotriva acestora. Pentru ca investigatiile sa aiba efecte imediate, imaginile pot fi „livrate“ ofiterilor Directiei Generale Anticoruptie la adresa: anticoruptie_presa@mira.gov.ro.

Evenimentul Zilei