Specialistii de la Institutul Proiect Bucuresti au prezentat ieri cateva dintre planurile de modernizare a orasului, la cererea edililor din sectorul 2. Construirea a trei parcari supraetajate in zonele aglomerate si a unei gondole asemanatoare celei de la Mamaia au fost cateva dintre proiectele de viitor.

Parcarile supraterane urmeaza sa fie construite cu fonduri de la bugetul local pe strazile: Armeneasca, Aleea Dobrina si Aleea Cislau. Proiect Bucuresti a intocmit proiectele de executie pentru parcari, a caror constructie urmeaza sa inceapa.

Pe langa acestea, se vor mai amenaja miniparcari in toate cartierele sectorului 2, inclusiv prin cumpararea unor terenuri de pe piata libera. In ceea ce priveste marirea suprafetei ocupate de zonele verzi si crearea de zone de agrement, specialistii de la Proiect Bucuresti au indicat ca ar fi oportuna construirea unei telegondole. Aceasta ar urma sa porneasca de la raul Colentina, deasupra lacurilor Fundeni, Plumbuita, Tei, Floreasca si Herastrau. Investitia s-ar putea realiza pe baza unui parteneriat public-privat, adica pe banii unei firme.

Romania Libera