Mihail Gorbaciov revine pe scena politica rusa. Mihail Gorbaciov pregateste un nou partid politic care isi propune sa aduca Rusia pe drumul democratiei. Formatiunea se va numi Partidul democratic independent si va fi sustinuta financiar de miliardarul Alexandre Lebedev, anunta Reuters. Detinator al unui premiu Nobel pentru pace, acordat in 1990, Mihail Gorbaciov a reusit sa obtina la alegerile prezidentiale din 1996 sub un procent din totalul voturilor exprimate de electoratul rus. Deocamdata fostul lider sovietic nu a confirmat existenta acestui proiect politic.

Serbia nu exclude divizarea Kosovo. Preşedintele sârb, Boris Tadic, a indicat pentru prima data, in mod deschis, posibilitatea unei divizări a Republicii Kosovo, a cărei independenţă este contestată de Serbia, relateaza AFP. Tadic a declarat la un post sarb de televiziune: „Sunt dispus să iau în considerare această opţiune, în cazul în care toate celelalte opţiuni se vor epuiza“. Totusi acesta a adugat că această soluţie nu se află deocamdata pe ordinea de zi.

Rusia obstructioneaza misiunea UE. Observatorii Uniunii Europene în Georgia care vor monitoriza aplicarea planului de pace si retragerea trupelor ruse nu vor avea acces în zonele din preajma regiunilor separatiste Abhazia şi Osetia de Sud. Unul dintre oficialii armatei ruse sustine ca acesta interdictie este doar temporara care va dura pana cand Moscova va finaliza un acord tehnic ce va permite accesul observatorilor în zonele în care se mai află soldaţi ruşi, scrie AP. Misiunea UE este compusa din peste 300 de observatori europeni, printre care se află si 20 de români.

Airbag pentru bancheta din spate. Toyota a anuntat ca a fabricat primul airbag din lume destinat lunetei autoturismelor, dispozitiv menit sa-i protejeze pe pasagerii banchetei din spate. Potrivit constructorului, airbagul va intra in dotarea unui nou model Toyota care se va numi IQ, scrie AP.

Michael Bloomberg vrea sa fie reales. Primarul New-York-ului, Michael Bloomberg, incerca sa obtina un al treilea mandat, scrie The New York Times. Miliardarul de 66 de ani isi va anunta joi candidatura invocand criza financiara fapt care solicita imperativ competente sporite in domeniul economic. Singurul obstacol in calea lui Michael Bloomberg este o lege locala care ii impiedica pe sefii municipalitatii sa detina mai mult de doua mandate consecutiv. Bloomberg a inceput deja sa faca demersurile necesare pentru eliminarea acestui act normativ.

4,4 trilioane de lire sterline pentru oricine poate dovedi evolutia. Nu mai putin de 10 trilioane de lire turcesti noi, echivalentul a 4,4 trilioane de lire sterline, este premiul oferit de controversatul autor creationist de origine turca, Adnan Oktar, pentru oricine poate dovedi ca teoria evolutionista a lui Charles Darwin este corecta, anunta The Independent. Adnan Oktar, cunoscut si sub pseudonimul Harun Yahya, a devenit cunoscut in lumea intreaga prin violentele campanii indreptate impotriva a ceea ce numeste „Dictatura Darwinista”, scrie Descopera.ro