Ministrul Educatiei scapa de demitere pe motive de nunta. Premierul nu vrea sa-l lase pe mire fara functie la altar, spun surse din PNL.

Dupa ce s-a impotrivit de la tribuna majorarii salariilor profesorilor pentru ca doar peste ceva minute sa voteze in favoarea acesteia in Camera Deputatilor, ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, a fost luat la rost de colegii din Guvern, el fiind de altfel una dintre tintele preferate ale criticilor premierului Tariceanu.

Colegul sau Ludovic Orban i-a cerut, in prezenta premierului, sa-si dea demisia. “Tu trebuie sa zbori acum din functie! Cum sa sustii ca legea nu e buna, dupa aia sa o votezi si dupa aia sa zici iar ca nu e buna?”, i-ar fi spus Orban lui Adomnitei, conform unor surse guvernamentale.

Si Tariceanu i-a tras un perdaf ministrului, care il mai bagase in necazuri de imagine si in urma cu trei saptamani, cand, in loc sa anunte majorarea salariilor profesorilor incepand cu 1 octombrie, a anuntat marirea pentru 1 noiembrie, pentru ca Adomnitei il informase gresit.

Integral in Cotidianul