Medaliatilor romani de la Beijing le-au fost dedicate primele opt stele pe Aleea Succeselor din Parcul Herastrau, realizata dupa modelul celebrei Walk of Fame din Hollywood.

Alina Dumitru, prima olimpica cu aur a Romaniei in Beijing, la judo, a fost cea care si-a lasat prima amprenta pe aleea din Herastrau.

Micuta gimnasta de 18 ani, Sandra Izbasa, alaturi de canotoarele Georgeta Andrunache si Viorica Susanu, au semnat de doua ori pe acest drum omagial, pentru ca au obtinut cate doua medalii in cadrul Olimpiadei.

Aleea Succeselor este deschisa, potrivit organizatorilor, tuturor romanilor care obtin performante in plan international in sport, muzica, film si teatru. Printre invitati s-au numarat Elisabeta Lipa, Rica Raducanu, Monica Rosu si Andreea Raducanu.

Ieri, au fost glorificati doar medaliatii de la Beijing, dar, potrivit organizatorilor, nu este exclus sa fie asezate stele si pentru castigatorii altor competitii. “Aceasta alee incepe de aici cu medaliatii de la Jocurile Olimpice, iar toate gloriile mari au imbratisat ideea. In functie de spatiu vom pune stele si pentru fostii campioni”, a explicat Laura Andrei, purtatorul de cuvant al organizatorului Ursus.

Integral in Adevarul