Fratele presedintelui Afganistanului, implicat in traficul cu heroina. Se pare ca exista legaturi intre Ahmed Wali Karzai, fratele presedintelui Afganistanului, si traficul de heroina. Cu toate acestea, nu s-au efecuat investigatii pentru a dovedi nivelul de implicare al lui Ahmed in traficul cu heroina. Atat Ahmed, cat si presedintele Hamid Karzai neaga acuzatiile, categorisindu-le ca pe niste atacuri ale adversarilor politici. Insa, oficialii americani se tem ca, daca presedintele afgan este perceput ca protejandu-si fratele in aceasta problema, atunci Karzai isi va pierde credibilitatea, iar efortul americanilor de a sprijini guvernul afgan va fi subminat, scrie The New York Times.

"Razboiul din Afganistan nu poate fi castigat". Mark Carleton-Smith, comandantul fortelor britanice in Afganistan, a declarat ca razboiul impotriva talibanilor nu poate fi castigat. De asemenea, acesta a afirmat ca cea mai buna cale pentru a pune capat conflictului ar fi cea diplomatica, daca talibanii ar fi dispusi sa poarte tratative. "Nu urmarim sa castigam acest razboi. Este vorba despre reducerea lui la un nivel manevrabil de insurgenta, care sa nu reprezinte o amenintare strategica si care sa poata fi controlata de armata afgana", a declarat Carleton-Smith, potrivit Reuters.

Mai mult de 80 de milioane de chinezi vor muri din cauza bolilor respiratorii. Un studiu efectuat de cercetatorii americani indica faptul ca mai mult de 80 de milioane de chinezi vor muri in urmatorii 25 de ani din cauza bolilor de plamani. Aceasta se datoreaza, in mare parte, fumatului si arderii carbunilor si a lemnelor in locuinte. La ora actuala jumatate dintre barbatii chinezi sunt fumatori, relateaza BBC. Americanii afirma ca aceste cifre se pot reduce, daca guvernul chinez decide sa intervina.

Dubaiul vrea sa doboare propriul record in privinta celei mai inalte cladiri din lume. Desi cea mai inalta cladire din lume este gata de terminare in Emiratele Arabe Unite, se pare ca Dubaiul se pregateste pentru un proiect si mai ambitios, o cladire care va fi de trei ori mai inalta decat cladirea Chrysler din New York. Lucrarile la fundatie au inceput deja si se preconizeaza ca turnul va fi gata in mai mult de un deceniu, anunta USA Today.

Potrivit Papei, cultura moderna distruge credinta. Cu ocazia deschiderii unui sinod al episcopilor catolici, Papa Benedict al XVI-lea a criticat cultura moderna pentru ca este "lipsita de Dumnezeu". Acesta a mentionat ca, la fel cum au mai disparut comunitati crestine de-a lungul istoriei, crestinismul ar putea disparea in Europa, si a avertizat ca cei care si-au intors fata de la Dumnezeu au fost pedepsiti. "Natiunile isi pierd propria identitate sub influenta distructiva a culturii moderne", a declarat Papa Benedict al XVI-lea, potrivit AFP.