25% din speciile de mamifere sunt amenintate cu disparitia. Potrivit unei "liste rosii", a speciilor amenintate cu extinctia, publicata de Uniunea Internationala pentru Conservarea Naturii (IUCN), mai mult de jumatate din speciile de mamifere sunt in declin numeric, iar 25% dintre mamifere sunt amenintate cu disparitia. Principala cauza o reprezinta reducerea semnificativa a habitatului, ca urmare a defrisarilor masive. Pe "lista rosie" se afla 1.141 de specii de mamifere, din cele 5.487 studiate. In afara de mamifere, pe "lista rosie" se mai afla si 366 de specii de amfibieni. In plus, este foarte probabil ca aceasta lista sa se mareasca curand, ca urmare a schimbarilor climatice, care ar putea afecta si alte specii, in special din Africa de Est si America de Sud, relateaza BBC.

Starbucks neaga faptul ca ar face risipa de apa. Lantul de cafenele Starbucks este acuzat de grupurile ecologiste pentru ca face risipa de apa, lasand robinetele deschise pe tot parcursul zilei. Un purtator de cuvant al Starbucks a spus ca robinetele sunt pornite in permanenta pentru a mentine ustensilele curate si a impiedica dezvoltarea bacteriilor. In plus, acesta a spus ca apa curge la o presiune foarte mica. Aceasta practica este folosita de Starbucks pentru a atinge standardele de igiena necesare, a declarat purtatorul de cuvant. potrivit BBC.

Ford permite parintilor sa seteze limita de viteza pentru copiii lor. Ford va introduce o noua optiune pe mai multe din modelele sale, prin care parintii pot seta viteza maxima cu care vor circula copiii lor - 130km/h, limita maxima pe autostrada. Acest lucru va fi posibil prin implementarea unui chip in cheia de contact. De asemenea, parintii pot controla si volumul sistemului audio si il pot seta sa declanseze un sunet de atentionare daca nu sunt folosite centurile de siguranta. Aceasta optiune va aparea pe piata la modelele Ford din 2010, anunta USA Today.

Un preot anglican face glume pe seama homosexualilor si a musulmanilor, pe blog. Preotul anglican, Peter Mullen, a scris pe blogul sau ca practicile homosexuale ar trebui descurajate in maniera campaniilor anti-fumat. Astfel, acesta spune ca homosexualii ar trebui sa-si tatueze pe spate sloganul "sodomia dauneaza grav sanatatii", iar pe barbie "felatia ucide". De asemenea, Mullen critica lipsa glumelor despre Islam in media, in contextul in care musulmanii "stau cu fundul in sus de cinci ori pe zi" si cred ca "o sa gaseasca 70 de virgine in ceruri". Mullen a fost criticat de clerul anglican, care l-ar putea sanctiona, scrie The Guardian.

Saracia, o problema majora in orasele din Statele Unite. Majoritatea primarilor si edililor locali din SUA declara ca nivelul saraciei este in continua crestere, numeroase familii fiind incapabile de a-si asigura necesarul zilnic, conform rezultatelor unui sondaj publicat luni. 90% dintre edilii care au participat la acest sondaj, reprezentand orase cu populatie de 30.000 de persoane sau mai mult, au declarat ca, pe parcursul ultimului deceniu, nivelul saraciei fie a crescut, fie s-a mentinut in orasele lor. La mai mult de patru decenii de cand guvernul american a declarat "razboi" saraciei, nivelul saraciei in 2008 este de 12,3%, cu aproape doua procente mai putin decat in 1967, noteaza Reuters.

Biblia nu este sexista. In ciuda faptului ca exista numeroase voci care sustin ca textul Bibliei ar fi unul sexist, o cercetare asupra personajelor feminine din Biblie, releva ca majoritatea femeilor sunt infatisate intr-o maniera pozitiva, prin atribute de genul: "binecuvantata", "cinstita", "remarcabila" sau "frumoasa". De asemenea, David Ashford, cel care a coordonat studiul, sustine ca intelepciunea este descrisa, in multe texte, ca un atribut feminin. Doar 13 dintre cele 175 de personaje feminine sunt descrise negativ, in timp ce 60 sunt infatisate pozitiv, iar celelalte sunt descrise cu atribute neutre, noteaza Ashford, potrivit TimesOnline.