Noi reguli pentru comertul on-line. Comisarul european pentru protectia consumatorului, Meglena Kuneva, pregateste un act normativ care va reglementa comertul prin internet. Directiva prevede ca marfurile comandate prin internet sa fie livrate in oricare dintre tarile UE in maxim 30 de zile. Daca acest termen nu este respectat atunci cumparatoriii vor putea sa-si recupereze banii in 7 zile, relateaza EuroNews. Potrivit statisticilor in acest moment peste 150 de milioane de europeni fac cumparaturi on-line. Piata acestui tip de comert este estimata la aproximativ 24 de miliarde de euro.

Greve ale transportatorilor in Europa. Cursele trenurilor internaţionale Eurostar şi Thalys au fost perturbate de o grevă de avertisment a sindicatelor belgiene din transporturi. Protestatarii au solicitat guvernului reducerea TVA-ului la motorină şi gaze naturale, informeaza EuroNews. De asemenea, sectorul transporturilor din Grecia este paralizat de o greva a angajatiilor. Acestia protesteaza impotriva intentiei guvernului de privatizare a companiei aeriene nationale Olimpic.

Independenta Kosovo pe masa Curţii Internaţionale de Justiţie. Adunarea Generală a ONU a decis sa ceara avizul Curţii Internaţionale de Justiţie privind declararea independenţei Kosovo, noteaza BBC News. Reprezentantii Curţii Internaţionale de Justiţie vor trebui sa decida daca declaraţia unilaterală de independenţă a provinciei Kosovo se inscrie in normele dreptului internaţional. Potrivit specialistilor o decizie a Curtii in acest caz va putea fi formulata abia dupa doi ani.

Armata rusa se restructureaza. Ministrul rus al apararii a anuntat ca armata rusa isi va diminua efectivele pana in 2012. Potrivit lui Anatoli Serdioukov pana la data stabilita, persoanalul care activeaza in armata Rusa va trebui sa ajunga de la 1,13 milioane la un milion. Reducerea de personal va fi insotita si de intaririrea capacitatii de reactie a brigazilor rapide, relateaza AP. Pana la punerea in aplicare a planului de restructurare, armata rusa este angajata intr-un exercitiu militar de mare amploare in care sunt implicate 20 de bombardiere si 11 avioane de luptă, 5.000 de militari, opt nave de război si cinci submarine.

Noi teste militare in Coreea de Nord. Dupa ce a lansat marti doua rachete cu raza scurta de actiune de pe coasta de vest, Coreea de Nord pregateste testarea a inca 10 rachete. Oficialii nord-coreeni sustin ca exercitiul face parte dintr-o serie de teste de rutina ale armamentului. Surse din cadrul serviciilor secrete sud-coreene afirma insa ca Phenianul încearcă să producă un focos nuclear pentru rachetele sale cu rază lungă de acţiune, scrie Reuters.