Gigi Becali, recent devenit cel mai bogat om din Romania, nu se simte amenintat de criza economica ce a cuprins lumea. Contactat telefonic de Gandul, acesta a declarat ca situatia sa financiara nu a fost deloc afectata: „Pe mine nu m-a afectat criza asta pentru ca mi-am facut manta de ploaie, iar acum, pe timp de ploaie, scot mantaua”. Mai exact, patronul stelist sustine ca investitiile sale sunt sigure, neputand fi influentate de fluctuatiile bursiere.

Nici in privinta scaderii leului in raport cu moneda europeana Becali nu-si face griji, intrucat nu detine decat depozite in euro: „L-am cumparat ieftin si acum il vand scump”.Se stie ca cel mai bogat roman si-a cladit averea facand investitii imobiliare; or, pretul imobilelor s-a diminuat si el in ultima vreme, ceea ce nu constituie un motiv de ingrijorare pentru Gigi Becali: „Eu n-am nicio problema sa astept pana cand preturile vor urca din nou”. Acesta se lauda chiar ca, spre deosebire de alti oameni de afaceri, carora le profeteste un viitor sumbru, s-a intins „numai cat ii e plapuma”.

In comparatie cu acestia, el s-a dovedit, dupa propriile-i spuse, un intreprinzator mai bun: „Socoteala de-acasa nu se potriveste cu aia din targ, uite ca eu mi-am facut socoteala in targ”. Becali ne-a mai declarat ca a acordat cateva imprumuturi, pe care acum are de gand sa le recupereze chiar si pe cale silita, bazandu-se pe garantiile obtinute de la debitorii sai, care, in unele cazuri, depasesc de 3-4 ori valoarea imprumutului.

Gandul