In componenta Consiliului National de Integritate se regasesc membri care nu mai reprezinta institutiile din partea carora au fost numiti. Desi nu mai este angajat al Ministerului Justitiei, Zaharia Lefter continua sa reprezinte institutia in cadrul CNI. In aceeasi situatie este si fostul presedinte al Asociatiei Oraselor.

Cu toate ca nu mai ocupa functiile datorita carora au fost desemnati in cadrul Consiliului National de Integritate (CNI), doi dintre membri fac inca parte din acest organism. Este vorba despre Ionel Chirita, fost presedinte al Asociatiei Oraselor din Romania, si Constantin Zaharia Lefter, ex-consilier al ministrului Justitiei.

Ionel Chirita este fost primar al orasului Harsova, dar nu a mai putut fi ales presedinte al Asociatiei Oraselor, dupa ce si-a pierdut mandatul de edil. Numai ca, Ionel Chirita continua sa activeze in CNI ca “reprezentant al Asociatiei Oraselor din Romania”.

Constantin Zaharia Lefter a fost consilier al fostului ministru al Justitiei Tudor Chiuariu, dar a parasit postul dupa numirea lui Catalin Predoiu in fruntea institutiei. Lefter continua, insa, sa fie membru in CNI ca “reprezentant al Ministerului Justitiei”, desi nu mai este nici macar simplu angajat al acestei institutii.

Adevarul