Comunitatea emo din Timisoara e socata de faptul ca fortele de ordine din oras si din judet au alcatuit o echipa care monitorizeaza miscarile adeptilor acestui curent. Piata Unirii din Timisoara e un loc predilect pentru intalnirile tinerilor emotionali. Exista si un local preferat. Aici, ospatar este Horatiu, in varsta de 21 de ani, adept cu vechime al culturii emo. Are inel in barbie, parul tuns in diagonala ii ascunde jumatate din fata si e mai tot timpul imbracat in culori inchise. „Nu ma machiez“, precizeaza el.

L-am intrebat despre copiii emo care vin la el la local. „Vin, se pun la masa si trag de suc. Stau cu orele in fata unei sticle de cola si discuta chestiuni legate de scoala. Fara filosofie si fara poezii“, ne spune Horatiu, care adauga faptul ca printre copiii emo din Timisoara nu se afla extremisti, ci doar grupuri de prieteni.

Horatiu a devenit adept emo la 14 ani, prin intermediul muzicii. „Ascult de sapte ani muzica emo. Adica post-hardcore: Meshuggah: Tool, The Dillinger Escape Plan. Nu sunt depresiv si nici maniac. Nu am vrut sa ma sinucid, nu am vrut sa-i omor pe altii. Sunt melancolic si atata tot. Cat priveste frizura, am ales-o pentru ca e controversata“, se descrie Horatiu.

S-a revoltat dupa ce a citit in EVZ ca adeptii curentului emo sunt monitorizati de oamenii legii: „Am o parere foarte negativa despre acest lucru. In loc sa se ocupe de mafia imobiliara, isi gasesc de lucru cu asa ceva. Doar un politist ar fi putut initia asa ceva“, spune tanarul.

Evenimentul Zilei