Ciocniri violente in Muntenegru. Politia din Muntenegru a trebuit sa utilizeze gazele lacrimogene pentru dispersarea manifestantilor pro sarbi care protestau impotriva recunosterii autonomiei provinciei Kosovo, scrie Le Parisien. Cei 10.000 de manifestanti au dat un ultimatum guvernului care expira miercuri. In cazul in care Muntenegru nu isi va schimba atitudinea fata de Kosovo protestatarii spun ca vor incerca sa demita guvernul prin mijloace neparlamentare. In urma confruntarilor cu fortele de ordine au rezultat 34 de raniti, iar 28 de persoane au fost arestate.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon a cerut statelor Occidentale sa realizeze o reforma de profunzime a sistemului financiar international. Oficialul Organizatiei Natiunilor Unite a subliniat faptul ca guvernele marilor puteri trebuie sa aiba in vedere nu numai redresarea economiei dar si inlaturarea efectelor negative ale crizei asupra tarilor in curs de dezvoltare, scrie AP.

Camera lorzilor a Parlamentului britanic a respins proiectul guvernului care prevedea prelungirea de la 28 de zile la 42 a retinerii fara punere sub acuzare a persoanelor suspectate de acte de terorism, relateaza The Guardian. Un responsabil al guvernului a anuntat ca institutia pe care o reprezinta va depune un nou proiect de lege pentru prelungirea duratei de detentie a presupusilor teroristi.

Bauturile alcoolice acordate femeilor in barurile din Marea Britanie ar putea fi interzise, iar restaurantele ar putea fi obligate sa serveasca vin doar in pahare gradate. Masurile fac parte dintr-un plan al guvernului englez care doreste sa sensibilizeze populatia asupra consumului de alcool, scrie The Guardian. Intentia executivului britanic a fost criticata de producatorii de alcool. Mark Hastings, membru al Asociatiei Britanice a Berii, a declarat ca: „Intr-un astfel de moment, cand economia si mediul de afaceri se afla sub presiuni puternice, guvernul ar trebui sa le acorde sprijin, nu sa le atarne de gat piatra de moara a unor noi restrictii".

John McCain are sanse reduse sa recupereze avansul pe care il are democratul Barack Obama, pentru a castiga scrutinul din noiembrie, scrie AFP. Potrivit sondajelor, in acest moment, Obama are un avans de 10 procente in fata lui McCain. Specialistii in stiinte politice sustin ca la alegerile prezidentiale din istoria Americii o asemnea diferenta nu a mai fost recuperata din 1936.