John McCain propune un nou plan de salvare a economiei Statelor Unite. Republicanul John McCain incearca din greu sa reia initiativa electorala dezvaluind, marti, un nou plan economic. Cu toate acestea, ultimele sondaje arata ca Barack Obama, contracandidatul sau democrat este acum favorit in cursa pentru presedintia SUA. Cu o zi inainte de ultima dezbatere prezidentiala, candidatul republican a lansat un nou “Plan de pensii si siguranta a familiei”, care ar presupune reduceri de taxe pentru pensionari si preluarea de catre guvern a ipotecilor neplatite la timp, anunta AFP.

Cu 165.000 de joburi mai putin in New York. Economia orasului New York ar putea pierde 165.000 de joburi in urmatoarele 24 de luni, aproape dublu fata de estimarile facute in luna iulie, potrivit revizorului William Thompson. Aceste estimari sunt facute in contextul agravarii crizei economice in SUA. Wall Street reprezinta unul dintre cele mai importante segmente din industria orasului, intrucat un job bine platit pe Wall Street sustine intre doua si patru joburi din alte sectoare, scrie Reuters.

Internetul are efecte pozitive asupra creierului. In cazul persoanelor de varsta mijlocie si a varstnicilor, folosirea internetului contribuie la sporirea capacitatilor mentale, arata un studiu efectuat de UCLA (University of California Los Angeles). Potrivit studiului, navigarea pe internet stimuleaza centrii care controleaza puterea de luare a deciziilor si rationarea complexa. In plus, cercetatorii sustin ca internetul ar putea contribui chiar si la contracararea schimbarilor psihologice care determina creierul sa-si incetineasca activitatea, relateaza BBC.

Rwanda trece de la franceza la engleza. Guvernul din Rwanda a decis ca intreg sistemul educational din tara sa treaca de la franceza la engleza intr-una din cele mai importante incercari ale Rwandei de a iesi de sub influenta francofona. Oficial, aceasta schimbare se face cu scopul repozitionarii Rwandei in Comunitatea Africii de Est, o organizatie in care majoritatea tarilor membre au ca limba oficiala engleza, scrie The Guardian.

Decizia presedintelui francez, Nicolas Sarkozy, de a nu o extrada pe Marina Petrella a scandalizat Italia si a reaprins tensiuni latente intre cele doua tari. Marina Petrella este fosta membra a Brigazii Rosii din Italia si este condamnata pentru crima si alte infractiuni. Decizia lui Sarkozy a ridicat semne de intrebare in legatura cu implicarea sotiei sale, Carla Bruni, in aceasta problema, avand in vedere ca Prima Doamna a Frantei a vizitat-o pe Petrella saptamana trecuta pentru a o anunta personal ca nu va fi extradata in Italia. Sarkozy a sustinut ca decizia sa este motivata de starea precara de sanatate a doamnei Petrella, relateaza The New York Times.

Cea de-a sasea mare extinctie a inceput deja. Conform unor experti intervievati de BBC News, se pare ca guvernele mondiale vor da gres in a-si atinge telurile privitoare la combaterea pierderii biodiversitatii pana in 2010. Aproape 200 de tari s-au angajat in aceasta lupta in 2002. Zece lideri conservatoristi chestionati la Congresul Mondial de Conservare au raspuns in unanimitate ca telul nu va putea fi atins. Toti indicatorii arata ca progresul global se indreapta intr-o directie gresita, in vreme ce multe guverne nici macar nu au inclus prerogativele “misiunii” in legislatia nationala, scrie Descopera.