Romania, viitoare tinta a imigrantilor. Muncitorii straini veniti sa lucreze in Romania pot deveni o „tinta usoara“ pentru unii angajatori care vor sa profite de statutul de imigranti al acestora, arata un studiu facut public ieri de Fundatia Soros. Potrivit documentului, barierele lingvistice, lipsa unui sindicat sau lipsa de informare a imigrantilor care vor sa munceasca in Romania sunt principalele motive pentru care acestia ar avea de suferit, scrie EvZ.

O stana din Harghita ne trage in Europa. Baciul ungurean, Emil Sandor, si cel moldovean, Costel Bondrea, mari, se vorbira, ei se sfatuira ca sa omoare pastoritul traditional si au facut in Muntii Harghitei cea mai moderna stana din Romania. Opt ani le-au trebuit sa infranga apriga rezistenta la nou a ciobanilor locali, scrie Cotidianul.

Palat din pensie. Serialul dedicat reusitelor imobiliare ale unor cetateni care isi primesc, sub o forma sau alta, salariul din bugetul public continua astazi cu cateva exemple intalnite in randul diversilor alesi locali – primari, consilieri sau presedinti de consilii judetene. Acestia par sa fi descoperit de mult reteta succesului in domeniul afacerilor cu case si terenuri si au ajuns cu investitii minime posesorii unor vile de sute de metri patrati. In unele cazuri, acestia au devenit posesorii unor ulite intregi din sate situate in zone pitoresti, scrie Romania libera.

Sechestrele din dosarul transferurilor penale. Procurorii au instituit sechestru pe bunurile a opt oameni de fotbal in vederea recuperarii prejudiciului de peste 12 milioane $. Procurorii au pus sechestru pe vile, terenuri, actiuni si autoturisme si au poprit conturile a opt impresari si sefi de cluburi. Anchetatorii au calculat ca s-ar fi dat o “gaura” de 1,5 milioane de dolari in dauna statului, de 600.000 de dolari in vistieria FRF si de peste zece milioane de dolari in dauna cluburilor de fotbal Dinamo Bucuresti, Otelul Galati, Rapid Bucuresti si Gloria Bistrita, scrie Adevarul.

O frantuzoaica, trimisa la produs pe centura din Tulcea de iubitul roman. S-au cunoscut in gara la Paris, in iarna acestui an, si a fost dragoste la prima vedere. Ea - o tanara frantuzoaica de 20 de ani, el - un roman aratos si sarmant, care i-a sucit mintile pe loc. Cand i-a mai povestit iubitei si ca e putred de bogat si are un lant de magazine in Romania, tanara a crezut ca l-a prins pe Dumnezeu de picior. Romanul spunea ca are intentii serioase si a invitat-o la el in tara. Visul a inceput sa se destrame cand au ajuns la Tulcea, scrie Gandul.

Baronii aerului incaseaza sporuri de miliarde aterizate in curtea AACR. 20 de angajati din conducerea Autoritatii Aeronautice Civile Romane (AACR) beneficiaza de peste 20 de sporuri. Fiecare zbor efectuat de pilotii AACR inseamna dublarea sau chiar triplarea salariului acestora. Si daca mai este si director general si il cheama Geica Florea, suma incasata ajunge la aproape 1 miliard de lei vechi pe luna, scrie Romania libera.

Basescu are marfa Berechet sa acuze Guvernul. Stimati cititori, intrerupem pentru citeva momente agitatia creata de ultimele declaratii ale presedintelui Basescu pentru ceva detalii suplimentare. Poate ati fost surprinsi ca, desi achizitia de masini la suprapret data la aprobare venea chiar de la Ministerul de Interne, Zeus nu l-a mai porcait pe Cristian David, asa cum a facut-o la ultimele inundatii, scrie Academia Catavencu.

Parlamentul - acuzat de subminarea economiei nationale. Frati romani, in curind se vor implini 20 de ani de cind Ceausescu tinea ultimul discurs "popolului", cu motorul elicopterului deja pornit pe CC. La douazeci de ani de la acel moment, parlamentarii romani, care se tem sa nu fie cumva dati jos la alegeri, se comporta exact ca Ceausescu, scrie Academia Catavencu.

Citeste in Revista Presei si:

Totem sau tabu? (de Cristian Pirvulescu)

Pentru David, Tariceanu toarna la Moscova (de Mircea Marian)

Statul de nedrept (de Ion Vianu)