Nicolas Sarkozy victima a infractiunilor informatice. Mai multe persoane ramase deocamdata neidentificate au retras sume de bani din contul personal al presedintelui francez, Nicolas Sarkozy, dupa ce au reusit sa faca rost de coordonatele bancare ale acestuia, scrie AFP. Surse de la Palatul Elysee a confirmat ca Sarkozy a depus plangere in septembrie fiind sesizate organele competente pentru depistarea autorilor.

Un nou calendar de retragere. Principalii membrii ai guvernului Irakian negociaza cu Statele Unite un acord care prevede retragerea trupelor americane din Irak in 2011 si care stabileste anumite competente ale tribunalelor irakiene, anunta BBC News. Potrivit documentului o parte din trupele americane vor trebui sa parasesca orasele irakiene cel mai tarziu pe 30 iunie 2009. De asemnea jurisdictia irakiana se va putea aplica asupra militarilor civili sau americani care comit infractiuni in afara bazelor unde isi desfasoara activitatea.

Siteurile Al-Qaida nu mai functioneaza. Principalele site-uri WEB utilizate in mod curent de gruparea Al-Qaida pentru a-si transmite mesajele sunt suspendate de o luna, anunta Associated Press. Site-urile au devenit inaccesibile in preajma datei de 11 septembrie. Un comunicat apartinand Al-Qaida explica situatia prin probleme de ordin tehnic, negand astfel speculatiile potrivit carora site-urile gruparii ar fi fost inchise de SITE Intelligence Group care se ocupa de propagarea mesajelor extremiste pe internet.

Replica Moscovei. Armata Rusa a lansat o ampla operatiune impotriva militantilor din republica Ingusetia, situata intre Cecenia si Osetia de Nord, dupa ce sambata un convoi al trupelor Ministerului federal de Interne a fost atacat. Potrivit autoritatilor proruse, trei militari din convoiul Ministerului de Interne au fost ucisi in ambuscada iar opt au fost raniti. Surse din randul opozantilor puterii inguse, sustin insa ca numai unul din cei 50 de militari care insoteau convoiul a supravietuit atacului, scrie AFP.

Donatii in valoare de 150 de milioane de dolari pentru Obama. Candidatul democrat la Casa Alba, Barack Obama, a strans aproximativ 150 de milioane de dolari in luna septembrie, a anuntat duminica echipa sa campanie, citata de AP. Directorul sau de campanie, David Plouffe, sustine ca in total 3,1 milioane de persoane au facut donatii pentru Barack Obama, fiecare donatie fiind in medie de 86 de dolari.