Sarkozy polueaza intr-un an cat 1.000 de francezi. Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, polueaza cat 1.000 de francezi intr-un an, afirma revista de ecologie 'Terra Economica', citata de AFP. Astfel, emisiile de CO2 ale avionului prezidential echivaleaza cu cantitatea totala de gaze emise pentru transportul, cazarea si hrana a o mie de simpli cetateni. In plus, bilantul risca sa creasca foarte mult anul viitor, din cauza ca noul avion A330-300 comandat de presedintie pentru calatoriile lui Sarkozy va emite o cantitate dubla de gaze de sera.

Un adolescent de 16 ani este prea tanar pentru a folosi un aspirator. Un adolescent in varsta de 16 ani, din Marea Britanie, a fost concediat dupa ce a fost surprins utilizand aspiratorul. Karl Walker, care lucra cu jumatate de norma la o firma de curatenie, a fost demis pe motiv ca este prea tanar pentru a folosi complicatul aparat de curatenie. Potrivit legislatiei britanice, o persoana de 16 ani este suficient de mare sa se inroleze in armata, insa este mult prea tanar pentru a folosi un aspirator. Conducerea firmei la care lucra baiatul a declarat ca masura a fost luata din motive de siguranta, pentru a evita ca baiatul sa se raneasca cu aspiratorul, scrie The Telegraph.

Amintirile neplacute pot fi tratate cu o singura pastila. Cercetatorii britanici sunt la un pas de a inventa pilula minune care sa trateze amintirile neplacute din memoria unei persoane. Neurobiologii sunt convinsi ca pot elimina anumite temeri, fobii si amintiri din memoria umana, fara ca procesul sa dauneze creierului. Ei au reusit sa izoleze la soareci "molecula memoriei" si au folosit o enzima numita CamKII pentru a o indeparta. Cercetatorii au apreciat ca, cel mai probabil, vor realiza o pastila pe care 'pacientii' o vor inghiti, in timp ce isi vor povesti experientele traumatizante. Astfel, moleculele sunt identificate rapid, iar procedeul de stergere poate fi aplicat, scrie Reuters.

Oprah ar putea fi noul ambasador american la Londra.Vedeta de televiziune Oprah Winfrey ar putea fi o "optiune sensibila" pentru functia de ambasador al SUA in Marea Britanie, in cazul in care Barack Obama iese presedinte, a declarat un fost oficial britanic de rang inalt, citat de The Times. Winfrey, care este perceputa drept cea mai influenta femeie din televiziune, este o sustinatoare infocata a lui Obama, iar potrivit zvonurilor, este si dispusa sa renunte la cariera in televiziune pentru o functie publica.

Transport secret de uraniu puternic imbogatit din Ungaria spre Rusia. O incarcatura de peste 150 kilograme de uraniu imbogatit, suficienta pentru a produce sase bombe nucleare, a fost transportata fara probleme din Ungaria in Rusia in cadrul unui program ruso-american. Materialele, repartizate in 13 containere fiecare cantarind 7,7 tone, au fost incarcate, la sfarsitul lunii septembrie, in camioane la un centru de cercetare din Budapesta. Substantele au traversat teritoriul sloven la bordul unui tren supravegheat, dupa care au fost incarcate pe o nava speciala in portul Koper, la Marea Adriatica, apoi au traversat Marea Mediterana si Atlanticul, ajungand in Rusia pe un traseu neobisnuit, scrie The Budapest Times. Aceasta ruta ocolitoare a fost necesara din cauza ca incarcatura nu a putut trece prin Ucraina, cea mai directa cale catre Rusia.

Cannabisul 'arde' creierul, iar ecstasy favorizeaza aparitia schizofreniei. Utilizarea prelungita si constanta a substantelor stupefiante arde celulele nervoase ale creierului, relateaza Il Tempo. Drogurile provoaca pierderea unor functii cognitive importante cum ar fi capacitatea de invatare, atentia, luciditatea si memoria. De asemenea, utilizarea indelungata a pastilelor de ecstazy favorizeaza aparitia schizofreniei, o boala mintala care provoaca aparitia unor manifestari psihopatologice majore, cum sunt halucinatiile, deliruri, tulburari formale de gandire, tulburari afective, tulburari de comportament, dezorganizarea personalitatii.