Oficiali NATO, chiriasi in vilele mafiei din Napoli. Ofiteri americani din Alianta Nord Atlantica au inchiriat, timp de mai multi ani, o vila din Napoli care ii apartine indirect lui Antonio Iovine, unul dintre liderii mafiei napolitane Camorra. Potrivit cotidianului The Times, in Napoli exista zeci de cazuri in care membri ai NATO locuiesc in case detinute de Camorra. Iovine, in varsta de 44 de ani, supranumit "o'ninno" din cauza staturii scunde, este cautat de 12 ani pentru crima si alte infractiuni si este considerat unul dintre cei mai periculosi 30 de infractori italieni.

Sunetele stelelor anunta incalzirea globala. Sunetele produse de trei stele indepartate au fost inregistrate pentru prima data, ca parte a unei cercetari care poate oferi indicii legate de schimbarile climatice. Vibratiile stelelor, care se afla la distanta peste 200 de ani lumina fata de Pamant, si care sunt mult mai mari decat Soarele, au fost inregistrate de telescopul Corot, potrivit The Telegraph. Cum factorul care contribuie la schimbarile de temperatura de pe Terra este radiatia Soarelui, oamenii de stiinta spera ca, prin comparatia sunetelor produse de stele, sa poata invata mai multe despre cauzele naturale ale schimbarii climatice.

Cercetatorii britanici au inventat rosiile anticancer. O varietate de tomate violete, modificate genetic, ce contin anumite substante benefice in prevenirea cancerului au fost create de oamenii de stiinta britanici, relateaza Reuters. Rosia violeta a primit doua gene de la gura-leului, care sunt responsabile de culoarea mai inchisa rezultata. Leguma astfel creata contine o concentratie ridicata de pigmenti antioxidanti, ce se gasesc in afine si mure. Acesti pigmenti, denumiti antocianine, protejeaza organismul impotriva unor boli precum cancerul, diabetul sau a unor probleme de inima.

Yachtul lui Saddam Hussein, de vanzare pentru 25 de milioane euro. Yachtul fostului dictator irakian Saddam Hussein a fost scos la vanzare pentru fabuloasa suma de 25 de milioane euro, desi expertii sustin ca nava are nevoie de o revizie generala care probabil va costa cat pretul cerut. Vasul, o marturie a luxului in care se lafaiau liderul de la Bagdad si apropiatii sai, are arabescuri, sculpturi in lemn, covoare in nuante rare, paturi tesute cu imagini ale oraselor sfinte musulmane si robinete placate cu aur, scrie The Sunday Times.

Drama cercetatorului modern: in loc de premiant Nobel, sofer de taxi. Nicola Cabibbo si Douglas Prasher sunt doua persoane ce ar fi meritat premiul Nobel in 2008, pentru fizica, respectiv pentru chimie. In schimb, primul a fost ignorat, iar cel de-al doilea a ajuns sofer de taxi. Nicola Cabibbo, un fizician italian, mult timp presedintele Institului National de Fizica Nucleara din Italia, a pus bazele asa-numitei matrice CKM, in timp ce Douglas Prasher, un chimist american, este cel care a descoperit si izolat o gena speciala, care face de exemplu ca meduza Aequorea Victoria sa straluceasca in intuneric, povesteste Stiinta.info.