Teroristii imobiliari. I-am prins pe Aeroportul Baneasa. In urma cu o luna, premierul Ta­ri­ceanu anunta ca Aeroportul Baneasa se va inchide in citiva ani. Motivele: „Aeroportul, in momentul de fata, dincolo de inconvenientele privind poluarea fonica, a devenit un real pericol pentru locuitorii din zona, pentru ca se afla in mijlocul orasului. Poate deveni o problema pentru cetatenii din jurul lui“. Ingrijorarea lui Tariceanu nu e legata atit de timpanele cetatenilor, cit mai ales de termopanele partenerului sau Puiu Popoviciu (pe terenul caruia premierul isi tine sediul firmei de import de automobile), care a construit un vast cartier in apropierea aeroportului. Adica e tocmai invers decit spunea Tariceanu: nu avioanele sint o problema pentru constructiile din preajma, ci constructiile au ajuns sa ameninte avioanele. Ata­curile cu case vizeaza aeroportul, dar si compania Romaero, de linga aeroport, scrie Academia Catavencu.

Avem dovada ca Armata a trucat licitatiile pentru Florin Calinescu. O licitatie este „trucata“ a­tunci cind institutia statului care o organizeaza face tot posibilul ca respectiva licitatie sa fie cistigata de o anume firma participanta. Pen­tru ca aceasta anume firma sa cistige, se apeleaza la mai multe metode: mina moarta, licitatia fa­ra concurenti, masluirea caietului de sarcini. Pentru ca Pro Optica (fir­ma detinuta de Florin Calinescu) sa cistige citeva zeci de mili­oane de euro de la Armata, s-a ape­lat la ultima metoda: masluirea caietului de sarcini. Cu alte cuvin­­te, licitatia a fost croita pe produ­sele Pro Optica, in loc sa fie produsele firmei lui Calinescu croite pe nevoile Apararii. Cu numai o luna inainte ca pre­sa sa dezvaluie relatia privilegiata dintre Armata si Pro Optica, minis­terul condus de penelistul Meles­canu ii pregatea lui Calinescu un contract de 62 de milioane de lei (17 milioane de euro), scrie Academia Catavencu.

Functionari din Primaria Capitalei, retinuti pentru escrocherie. Opt persoane, intre care interlopul Gheorghe Constantinescu, zis Gigi Boeru, si patru functionari din Primaria Capitalei, au fost retinute marti, dupa-amiaza, fiind acuzate de escrocherii imobiliare in Bucuresti, potrivit unor surse judiciare. Sursele citate au declarat, marti seara, ca anchetatorii au facut perchezitii acasa si la locurile de munca a 14 persoane. Potrivit primelor informatii despre caz, opt dintre cei cercetati ar putea fi acuzati de escrocherii imobiliare, urmand sa fie prezentati instantei Tribunalului Bucuresti, miercuri dimineata, pentru a li se emite mandate de arestare preventiva, scrie EvZ.

Gradinita viitorilor sefi. In Romania, peste 1.000 de prichindei deprind abilitati de leadership, cum sa devina buni comunicatori si team-player-i desavarsiti inainte de a intra in clasa intai. Considerat ”MBA-ul prescolarilor”, programul FasTracKids costa circa 2.500 euro, se desfasoara in paralel cu gradinita timp de doi ani si jumatate si foloseste tehnologii de predare identice cu cele folosite la Harvard, scrie Gandul.

Persoana fizica Duvaz isi face bloc in buricul Capitalei. Pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu General de miercuri de la Primaria Capitalei se afla un proiect de aprobare a unui plan urbanistic zonal (PUZ) pentru zona din Strada Emanoil Porumbaru numarul 82-84, adresa la care figureaza ca unic proprietar senatorul PSD Bogdan Nicolae Niculescu Duvaz. Potrivit PUZ-ului solicitat, senatorul vrea sa ridice la acea adresa un imobil de apartamente cu cinci etaje, patru normale, iar al cincilea mai retras, scrie Cotidianul.

Cotele candidatilor in alegeri la casele de pariuri straine. Ati vrea ca politicienii din Romania sa va ajute sa castigati niste bani? Vorbim de bani adevarati, cash, nu de cresteri salariale imaginare, reduceri de impozite "pe hartie" sau de mici spagi electorale. Ei bine, la alegerile legislative din luna noiembrie veti avea prilejul chiar sa obtineti ceva de pe urma candidatilor, singura conditie fiind aceea de a miza pe politicianul care va castiga in colegiul sau electoral. Cel putin doua case de pariuri online din Occident vor include in ofertele lor si cateva "meciuri" directe care vor avea loc intre aspirantii la un post de deputat sau senator, scrie Romania libera.

Masina noua, gata stricata. Cum ati descrie sentimentul care va incearca atunci cand luati de la dealer masina nou-nouta, iar la primul semafor va lasa balta? Panica, spun cei care au patit-o. Mergand mai departe, ce ati simti stiind ca lunar platiti rata la o masina asa-zis noua, dar pe care o folositi cu greu, avand probleme la cutia de viteze? Din nou, patitii spun ca este cel putin frustrant. I s-a intamplat unei familii tinere din Capitala, scrie EvZ.

Fenechiu isi face biserica pe banii Guvernului. Celebra hotarare de guvern prin care PNL si PSD si-au adjudecat partea leului din cele doua miliarde impartite in scopuri electorale de Executiv contine in anexe alocarea a 500.000 de lei noi (5 miliarde de lei vechi) pentru construirea Bisericii Sf. Ioan Botezatorul din cartierul de vile Ioan C. Bratianu, ridicat de Relu Fenechiu pe colina Buciumului. Banii reprezinta, de fapt, a treia transa destinata aceluiasi obiectiv. Cu doar sase luni in urma, in martie, acelasi Guvern liberal oferea, sub semnatura premierului Tariceanu, a ministrului finantelor, Varujan Vosganian (senator de Iasi), si a ministrului de internelor, Cristian David (cunoscut drept omul lui Fenechiu), aceeasi suma de 500.000 de lei, scrie Cotidianul.

Stelian Tanase se muta definitiv la Paris. Intr-un amplu interviu din "Adevarul literar si artistic", scriitorul Stelian Tanase vorbeste despre planurile sale de viitor. El spune ca se va muta la Paris si ca va renunta la rolul care l-a consacrat in televiziune, acela de moderator de talk-show-uri. Stelian Tanase vrea, in schimb, sa-si continue activitatea publica scriind carti si realizand documentare tv, scrie Adevarul.

Citeste in Revista Presei si:

Standard&Loser’s: Budapest, aaa, Bucharest? (de Daniel Oanta)

Sansa nemeritata a premierului Tariceanu (de Cristian Ghinea)

In criza salariilor, Dumnezeu nu ne baga in traista (de Silviu Sergiu)