Parlamentul European asigura o urna mobila si pentru 'alegatorii' din spatiu. Reprezentantii Parlamentului European vor sa trimita in spatiul cosmic o urna de vot, cu scopul de a stimula prezenta la vot a europenilor cu ocazia alegerilor europarlamentare de anul viitor. Urna ar putea fi purtata in spatiu de astronautul belgian Frank de Winne, care urmeaza sa plece intr-o calatorie spatiala in luna mai. Ideea face parte dintr-un plan mai amplu de promovare a imaginii Bruxelles-ului. La alegerile din 2004 numai 45,6% din alegatori au fost la vot, iar previziunile pentru alegerile de anul viitor sunt si mai sumbre, scrie The Times.

Scandal sexual si in Germania: Cea mai bogata femeie din tara este santajata de fostul amant. Susanne Klatten, cea mai bogata femeie din Germania, a depus plangere pentru santaj dupa ce un fost amant al acesteia ar fi amentintat-o ca publica fotografii si inregistrari porno facute in timpul relatiei lor. Klatten, 46 de ani, mama a trei copii, ar fi platit 7,5 milioane de euro unui elvetian in varsta de 41 de ani pentru a-l impiedica pe acesta sa publice materialele compromitatoare. Fostul amant a ajuns insa sa-i ceara femeii sume impresionante de bani, fapt ce a determinat-o pe aceasta sa apeleze la ajutorul politiei. Susanne Klatten este unul dintre cei mai importanti actionari al grupului de automobile BMW, noteaza AFP.

Kim Jong-Il vrea sa arate ca este sanatos, printr-o poza. Autoritatile de la Phenian au publicat o poza in care liderul nord-coreean, Kim Jong-Il, apare asistand la un meci de fotbal, scrie The Guardian. Agentia oficiala nord-coreeana KCNA a afirmat ca Kim Jong-Il a asistat la un meci de fotbal intre doua echipe ale armatei, fara a preciza data sau locul desfasurarii partidei. Fotografia are rolul de a sugera ca dictatorul nord-coreean, despre care se crede ca a suferit in august un atac cerebral, ar fi de fapt sanatos.

Cadavrul lui Saddam Hussein, injunghiat de sase ori dupa executie. Corpul lui Saddam Hussein a fost injunghiat de sase ori, dupa ce acesta a fost executat prin spanzurare, anunta The Times. Informatia a fost facuta publica de gardianului care pazeste mormantul dictatorului irakian si care a fost una dintre persoanele prezente la inhumarea lui. Talal Misrab a declarat ca trupul neinsufletit al fostului lider prezinta sase rani produse prin injunghiere: patru in fata si doua in spate. Potrivit lui Misrab, cadavrul avea urme de rani inclusiv pe fata. Gardianul sustine ca alte 300 de persoane au asistat la mutilarea cadavrului atunci cand acesta a fost inhumat.

Un avion a aterizat fortat din cauza unui grup de pasageri alcoolici. Un avion apartinand companiei australiene Jetstar, filiala din Qantas, a fost nevoit sa se intoarca pe aeroport la doar 30 de minute de la decolare pentru ca un grup de pasageri s-a imbatat. Avionul a plecat din orasul Darwin, din nordul Australiei, si trebuia sa ajunga la Singapore. Aeronava s-a intors, insa, din drum din cauza comportamentului "extrem de agresiv" a cinci barbati, a precizat purtatorul de cuvant al companiei Jetstar, citat de FoxNews.

Putin l-a impresionat pe Gaddafi cu Mireille Mathieu. Premierul rus Vladimir Putin i-a facut o frumoasa surpriza liderului libian Muammar Gaddafi, aflat in vizita la Moscova, invitandu-l sambata seara la un concert al cantaretei franceze Mireille Mathieu. Artista, care sustinea un concert intr-unul dintre palatele Kremlinului, i-a intalnit pe cei doi lideri intr-o pauza si s-a declarat incantata de intalnire, pe care a calificat-o drept o surpriza placuta. La fel de placut impresionat a fost si Gaddafi care, potrivit celor prezenti, a complimentat-o pe Mathieu, arata ABC.es.