Politistii de la furturi, frati cu hotii de masini Serviciul Furturi Auto al Politiei Capitalei va fi restructurat din temelii dupa ce inspectorii anticoruptie au descoperit ca politistii cereau mita pagubitilor pentru a le recupera masinile de la hoti. Intreaga ancheta a pornit la inceputul acestui an de la un bucurestean care a reclamat la politie ca i s-a furat autoturismul, un BMW, din fata unui magazin din Colentina. Politistul care se ocupa de caz i-a spus pagubitului ca ii poate recupera masina de la hoti in schimbul a 3.000 de euro care trebuiau dati in doua transe. Inainte de a-i da banii politistului, pagubitul a depus o plangere la Directia Generala Antico-ruptie (DGA), care a organizat un flagrant. Inspectorii DGA l-au prins in flagrant delict pe politist, cu cei 1.500 de euro in mana, bani care reprezentau prima transa, scrie Cotidianul.

„Afacerea Posta“ continua, in ciuda anchetei DNA Reprezentantii societatii Imopost Developments - adica maimarii Companiei Nationale Posta Romana si reprezentantii consortiului Procema - Comnord (aceasta din urma societate fiind controlata de Sorin Creteanu, unul dintre apropiatii premierului Calin Popescu-Tariceanu) - le cer judecatorilor sa oblige Primaria Sectorului 1 sa emita o autorizatie de constructie pentru un imobil pe strada Matei Millo, numarul 10. Potrivit documentelor depuse la dosarul aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti, imobilul ar urma sa aiba ca destinatie „functiune birouri si comert“, iar de constructie ar urma sa se ocupe Comnord SA, adica exact unul dintre actionarii de la Imopost Developments. Modul in care Posta Romana a contribuit la majorarea de capital a Imopost cu imobilul din Matei Millo, nr. 10, si cu terenul aferent se afla insa in atentia procurorilor anticoruptie in dosarul „Afacerea Posta“, relateaza Evenimentul Zilei.

Doua treimi dintre masini „calca“ normele de siguranta rutiera Doua treimi din masinile care circula pe strazile din Romania sunt bombe pe roti, reiese dintr-o actiune comuna realizata, luna trecuta, de Directia Politiei Rutiere si Registrul Auto Roman. Problema este ca aceste automobile reprezinta pericol iminent de accident, cele mai mari defectiuni fiind depistate la directie si sistemul de franare, spun reprezentantii RAR. In total, au fost inspectate 910 autovehicule, dintre care doar 243 au fost conforme, restul de 667 neavand practic voie din punctul de vedere tehnic sa circule pe strada, scrie Gandul.

"Pe multi judecatori i-am imbogatit" Nutu Camataru i-a acuzat de inselaciune pe aprodul Mihai Duta Klepper, fost agent procedural la Tribunalul Bucuresti, si pe Danut Udila, zis Vocica, lider scolit al lumii interlope. In plangerea sa penala Nutu a sustinut ca, in anul 1998, le-a dat acestora 55.000 de dolari pentru a amana intrarea in puscarie a fratelui sau, Sile (urmarit general), condamnat la doi ani inchisoare cu executare. In mod bizar, amanarea platita de Nutu chiar a fost obtinuta de la instanta Judecatoriei Sectorului 6 (judecator Maria Popa, procuror de sedinta Iulia Ciolca), desi aceasta instanta nu avea competenta de a judeca acel dosar, informeaza Romania Libera.

Corigentul Tariceanu ii uraste pe profesori de cand era licean Tanarul Tariceanu era vazut foarte prost de majoritatea dascalilor, care ii "pedepseau" dezinteresul pentru materiile lor cu note mici, 4 si 5 fiind cel mai des intalnite. In afara de Franceza, unde avea 8,66, de Educatie Fizica si de Purtare, ambele cu 7,33, seful guvernului abia reusea sa treaca anul, cu media 5 pe linie. La Fizica insa, junele Tariceanu nu a fost atat de norocos si a ramas "pe vara", reusind sa ajunga in clasa a XII-a numai dupa o stresanta sesiune de corigente. Tariceanu a "reusit" in facultate ceea ce era aproape sa i se intample in liceu - a ramas repetent dupa ce nu a promovat examenul la disciplina Hidraulica din anul al doilea al Facultatii de Hidrotehnica, intr-un domeniu dificil, e adevarat, relateaza Curentul.

Vadim Tudor: Cristoiu m-a turnat la Securitate! Liderul PRM sustine ca are doua file de la CNSAS in care sursa „Coroiu”, alias Ion Cristoiu, l-ar fi turnat fostei politii politice. Presedintele Partidului Romania Mare, Corneliu Vadim Tudor, l-a acuzat luni seara in emisiunea „Nasul” de la B1 TV, pe cunoscutul jurnalist Ion Cristoiu ca l-a turnat la Securitate. „A fost mai mult decat turnator, a fost sursa. Sunt absolut sigur, pe ce facem pariu? Deocamdata e o fila oficiala de la CNSAS. Dar mai am de cautat, eu am 19 volume la Securitate. Sunt toate operele mele literare acolo. In cate etape istorice ma toarna si ma injura tanarul Cristoiu?”, a declarat Vadim, care a revenit asupra presupusei turnatorii a jurnalistului: „Doua file in care sursa Coroiu arata ca Vadim Tudor a plecat de la birou”, informeaza Cotidianul.

Negocieri esuate: greva continua Zeci de mii de profesori n-au deschis ieri catalogul. Dupa prima zi de „avertisment“, bugetarii spun ca protestele continua. In cele mai multe scoli din intrega tara s-au facut ieri ore in functie de „culoarea sindicala“ a profesorilor. Una dintre cele patru federatii sindicale, „Spiru Haret“, care numara la nivel national in jur de 70.000 de membri, a facut toata ziua greva de avertisment, profesorii s-au prezentat la ore, dar nu au predat. Elevii au avut si ei ziua impartita, intre ore de curs si ore de relaxare, in care sau depanat amintiri din vacanta, scrie EvZ.

Patriciu: "Patapievici e psihopat... un pitigoi!" Omul de afaceri Dinu Patriciu l-a atacat joi, in cadrul unei conferinte cu studentii, pe presedintele Institutului Cultural Roman (ICR), Horia-Roman Patapievici. Declaratiile vin in contextul conflictului dintre ICR si Guvern, care a taiat 40% din bugetul propus de Institut. Prezent joi in Rectoratul Politehnicii din Bucuresti la conferinta "Creativitatea in afaceri", Dinu Patriciu a tinut un discurs si a raspuns la intrebarile studentilor. Printre povesti despre afacerile cu petrol si sfaturi de cariera, Patriciu l-a atacat pe H.-R. Patapievici: "E psihopat, nu are nici un dram de minte!". "Nu pot comenta o declaratie atat de grava", a declarat pentru "Romania libera" directorul ICR. "Nu am nici un conflict personal cu domnul Patriciu, pe care l-am intalnit doar de trei ori in viata. Ma mahnesc aceste afirmatii". Cauza acestor acuzatii e, potrivit lui Patriciu, un editorial pe care H.-R. Patapievici l-a publicat in aceeasi zi in "Evenimentul Zilei", in care protesta impotriva reducerii cu 40% a bugetului ICR de catre Guvern. "Mutilarea bugetului ICR este in mod irational si iresponsabil indreptata impotriva intereselor Romaniei", scrie Patapievici in articol. Principalul argument este ca actuala conducere a ICR-ului a adus cheltuielile administrative la 30% din buget, fata de 52%, cat erau in 2005. Restul de 70% sunt destinate programelor culturale. "Raportul de 7 la 3 este extrem de bun", sustine directorul ICR. Patriciu are alta parere: (Patapievici) "e pitigoi, nu stie ca dintr-un euro trebuie sa pastreze doar cativa centi", afirma Romania Libera.

Averea lui Becali, luata la puricat de ANI Finantatorul Stelei, George Becali, a intrat in atentia Agentiei Nationale de Integritate. Inspectorii acestei institutii vor verifica posibile conturi bancare si bunuri nedeclarate de latifundiarul din Pipera. Presedintele Partidului Noua Generatie candideaza din partea acestui partid pentru Camera Deputatilor, in Colegiul numarul 20 din sectorul 5. Inaintea depunerii candidaturii, Becali si-a completat si declaratia de avere. Liderul politic s-a clasat, in Top 300, pe pozitia intai, cu o avere estimata la 2,5 miliarde de euro, in timp ce cotidianul Adevarul l-a asezat pe locul 7, cu o avere de 700-750 milioane de euro, scrie Gardianul.

Citeste in Revista Presei si:

PSD se pregateste de domnie (de Ioana Lupea)

Fictiunea istorica: razboiul sfant (de Cristian Pirvulescu)

PNL singur. Atat de singur? (de Cristian Patrasconiu)