Jirinovski crede ca Obama este echivalentul lui Gorbaciov, in SUA. Liderul ultranationalist rus, Vladimir Jirinovski, crede ca Barack Obama este echivalentul lui Gorbaciov, in Statele Unite. "Obama, este un Gorbaciov american care va distruge America, nu o va reconstrui", a declarat Jirinovski, vicepresedintele Dumei de stat, citat de Le Figaro.

Fostul presedinte rus este considerat ca fiind cel care a pus capat razboiului rece si care a pus bazele democratiei in Rusia. Gorbaciov a dat peste cap vietile a milioane de rusi prin "perestroika" si "glasnost" (deschiderea), foarte multi acuzandu-l pe fostul lider de haosul care a urmat dupa destramarea Uniunii Sovietice.

Fidel Castro crede ca John McCain este incult, belicos si lipsit de inteligenta. Fidel Castro il sustine pe Barack Obama in lupta pentru Casa Alba, apreciind ca republicanul John McCain este "batran, belicos, incult, lispit de inteligenta si bolnav". Fostul presedinte cubanez, in varsta de 82 de ani, ii este favorabil lui Obama, pe care il considera "mai inteligent si mai cultivat" decat John McCain, scrie Reuters. Castro a precizat ca in cazul in care McCain va castiga alegerile, riscul unui razboi in lume va creste.

Pesteri de vanzare pe eBay, la pretul de 899.900$. Americanul Steve Rush vrea sa vanda un teren din Arkansas care include, pe langa un magazin de cadouri, si trei pesteri, dintre care doua pot fi vizitate fara riscuri majore. Licitatia incepe de la 899.900 de dolari, Rush trebuind sa taie din pretul initial de 1,2 milioane de dolari. Rush a cumparat terenul in 1988, iar din 1992 a inceput sa organizeze vizite in pesterile Mystic si Crystal Dome. Cea de-a treia pestera aflata pe proprietatea sa, Not Much Sink, nu poate fi vizitata in conditii de siguranta. Chiar daca in ultima perioada, profiturile provenite din aceasta afacere au scazut, Rush sustine ca pesterile sunt inca vizitate de 15.000 de turisti anual, anunta Associated Press.

Cercetatorii au descoperit o ciuperca unica de copac care ar putea oferi combustibil ecologic ce poate fi pompat direct in rezervoarele masinilor. Organismul, descoperit in jungla din Patagonia, produce in mod natural un amestec de chimicale ce este foarte asemanator cu motorina. "Acesta este singurul organism care s-a descoperit ca produce o asemenea combinatie de substante", declara biologul Gary Strobel, citat de Environment News. Ciuperca, numita Gliocladium roseum, creste in interiorul ulmului, in Patagonia de nord, si produce o serie de molecule de hidrocarbon ce practic sunt identice cu compusii din combustibilul fosil.

Homeopatia - tratament real, sau doar placebo? Homeopatia pretinde a vindeca o boala prin administrarea in cantitati mici a unei substante care luata in cantitate mare si la un om sanatos ar produce tocmai acea boala. Daca va place filosofia, este un fel de "cu moartea pre moarte calcand", cum se spune despre Iisus. Totusi, lumea stiintifica medicala este inca impartita in doua tabere. Unii cred ca homeopatia trateaza cu adevarat boala, iar altii cred ca este doar un efect placebo. Recent, au aparut doua noi studii care par sa aduca dovezi pentru homeopatie ca tratament real, contrazicand astfel un articol stiintific de sinteza din 2005 care sustinea tocmai contariul, scrie StiintaAzi.