Prima sonda spatiala indiana a aterizat pe Luna. Chandrayaan 1, primul vehicul spatial fara pilot al Indiei, a amplasat cu succes o sonda pe suprafata Lunii. Sonda, marcata cu steagul Indiei, a aselenizat la ora 15 si 4 minute GMT a declarat Organizatia de Cercetare Spatiala Indiana. Sonda va realiza mai multe teste, inclusiv masurarea compozitiei atmosferei lunare. Misiunea este vazuta ca o realizare importanta pe care o face India pentru a tine pasul cu alte tari din Asia ce desfasoara misiuni in spatiu. Succesul acestei misiuni este perceput in India ca un alt pas spre afirmarea tarii ca o putere mondiala, scrie BBC.

Obama s-a intalnit, in secret, cu Hilarry Clinton la Chicago. Hillary Clinton si-a anuntat candidatura pentru functia de secretar de Stat dupa ce astazi a fost confirmat faptul ca doamna Clinton s-a intalnit, in secret, in decursul acestei saptamani in Chicago cu Barack Obama. O persoana apropiata lui Hillary Clinton a declarat pentru The Times ca scurgerea de informatii a fost intentionata, probabil pentru a vedea reactiile. Aceasta a mai adaugat faptul ca ar fi o grava greseala politica daca Hillary Clinton nu va fi pusa in functie, relateaza Times Online.

Charlize Theron, mesager de pace al Natiunilor Unite. Actrita nascuta in Africa de Sud si castigatoare a mai multor premii Oscar, Charlize Theron, a fost numita vineri mesager de pace al Natiunilor Unite, cu o misiune aparte ce vizeaza violenta impotriva femeilor. Cei 10 mesageri de pace sunt celebritati din mai multe domenii: cinematografie, muzica, literatura si sport si au ca scop promovarea activitatilor si idealurilor Natiunilor Unite prin aparitii publice si prin media, scrie Reuters.

Au fost descoperite ruinele celei mai mari biserici crestine de pe teritoriul Siriei. Arheologii au descoperit ceea ce se crede a fi cea mai mare biserica crestina antica din Siria. Ramasitele cladirii, avand vechimea estimata de 1.500 de ani, au fost descoperite in Palmyra, in partea centrala a Syriei. Un mic amfiteatru si doua incaperi pentru ritualuri crestine au fost de asemenea descoperite pe situl bisericii. Palmyra, aflata la 220 de km nord-est de Damasc, a fost, in perioada romana, un punct important de tranzitie in migratia spre Mesopotamia si Persia. Cea mai mare parte a orasului a fost distrusa de romani in secolul 3, in timpul reginei siriene Zenobia, din cauza nerespectarii regulilor impuse de Imperiul Roman, informeaza BBC.

Seful CIA: "Bin Laden e izolat si lupta pentru supravietuire". Osama bin Laden este izolat de operatiunile zilnice ale Al Qaeda, insa organizatia construita de acesta castiga influenta in Africa si in Orientul Mijlociu, a declarat marti Directorul CIA Michael Hayden. Intr-un discurs la Consiliul Atlantic, Hayden a afirmat ca Al Qaeda ramane cea mai mare amenintare a Statelor Unite ale Americii. "Daca va fi o criza majora in aceasta tara ea poate fi pusa pe seama Al Quaeda. Bin Laden face eforturi mari pentru a rezista, eforturi pentru propria lui securitate" a declarat Hayden intr-un discurs la Consiliul Atlantic din Washington, noteaza FowNews.

Hamasul a lansat rachete de raza lunga asupra Israelului. Islamistii din Hamas au lansat rachete de raza lunga asupra unui oras din sudul Israelului ca raspuns la atacul aerian al israelienilor asupra fortaretei din Gaza in cea de-a 11-a zi de confruntari, punand in pericol un armistitiu de 5 luni de zile. Fortele armate islamiste au declarat ca au lansat 5 rachete de tip Grad, impotriva statului evreu. Israelul a spus ca a lovit Ashkelon-ul, la nord de Gaza, pe coasta mediteraneana, fara sa faca victime. Israelul si Hamasul dau vina unii pe altii pentru conflictul din 4 noiembrie in care 12 militanti Hamas au fost ucisi, dar ambele parti nu doresc sa renunte la armistitiul negociat de Egipt, informeaza Reuters.