Guvernul american a anuntat prelungirea datei pana la care bancile din SUA pot cere sprijinul statului. Initial termenul a fost 14 noiembrie si a fost prelungit pana pe 8 decembrie, anunta AP. Reprezentantii trezoreriei americane spun ca pana in acest moment 21 de banci au cerut ajutor de la stat, fondurile solicitate totalizand aproximativ 33,6 milliarde de dolari.

Uniunea Europeana negociaza cu China un set de masuri comune pentru respectarea instructiunilor de fabricare a articolelor, a declarat Meglena Kuneva, comisarul european pentru protectia consumatorului, citata de EuroNews. China produce aproximativ 75% din jucariile care intra pe piata europeana, o parte din acestea nu respecta insa normele de securitate impuse de UE.

Versiunea germana a enciclopediei online Wikipedia a fost inchisa timp de doua zile si jumatate dupa ce un deputat din Budestag a obtinut o decizie a unui tribunal german in acest sens, informeaza der Spiegel. Lutz Heilmann, deputat din partea partidului Die Linke, a obtinut, in data de 13 noiembrie, un ordin de inchidere a Wikipedia deoarece site-ul cuprindea anumite informatii pe care acesta le considera defaimatoare. Ordinul de inchidere a fost valabil numai, de vineri si pana luni, cand s-a revenit asupra deciziei dupa corectarea informatiilor care il priveau pe Lutz Heilmann.

Presedintele ales al Statelor Unite, Barack Obama si contracandidatul sau John McCain, s-au intalnit luni pentru prima oara dupa scrutinul din 4 noiembrie. Cei doi politicieni au promis sa coopereze pentru a gasi solutii la criza financiara, relateaza AFP. Barack Obama a declarat ca va include reprezentanti ai republicanilor fara sa precizeze daca McCain se va numara printre acestia.

Intre 2000 si 2006, emisiile de gaze cu efect de sera au crescut cu 2,3% in 40 dintre tarile cele mai industrializate de pe glob se arata intr-un raport prezentat de Organizatia Natiunilor Unite, citat de AP. Yvo de Boer, insarcinatul ONU cu probleme climatice sustine ca din 1990 pana in 2000, tarile din blocul estic si-au marit emisia de gaze generatore de efect de sera cu mai putin de cinci procente. Totusi intre 2000 si 2006 emisiile au crescut in aceste zone cu 7,4%, fata de deceniul precedent.

Un vas petrolier aflat sub pavilionul Liberiei a fost atacat luni de pirati in Oceanul Indian in largul coastelor africane. Atacul a survenit la peste 450 de mile nautice (800 de kilometri) la sud-est de Mombasa, Kenya. Echipajul vasului este format din 25 de membri proveniti din Marea Britanie, Croatia, Polonia, Arabia Saudita si Filipine, informeaza AFP. Potrivit Biroului Maritim International, cel putin 83 de vapoare straine au fost atacate de piratii somalezi in Oceanul Indian si Golful Aden in acest an.