Premierul Tariceanu divorteaza!Cu 50% mai senzational: are si un motiv celebru sa o faca! Da, ati inteles bine: Ta­ri­ceanu mareste pensiile! Mai exact, una singura: aia alimentara. Hai, nu va pre­faceti asa surprinsi: nu e ca si cum v-am fi luat din oala, cum face Guvernul cind inventeaza o noua taxa. Biroul de Investigatii a lansat, in istoria foarte recenta a revistei, citeva birfe cu urechile bine ciulite, din care rezulta ca Tariceanu si nevasta-sa, Ioana, nu traverseaza cel mai fericit mandat casnic. Intre timp, birfele s-au inmultit, s-au invechit ca vinul frantuzesc de colectie pe care-l bea Tariceanu la Roma, iar zvonurile privind un iminent divort (antamat, se pare, inca din vara acestui an) au devenit o certitudine din cinci surse. De altfel, robii lui Dumnezeu Calin si Ioana locuiesc de luni bune separat in casa de la Snagov. Suficient de mare cit sa nu incurajeze intilnirile de gradul trei intre doi oameni care nu mai au nicio cina romantica de impartit, scrie Academia Catavencu.

DNA ne completeaza “Lista candidatilor patati”. Virgil Pop, candidat la deputatie al liberalilor din Cluj, colegiul Turda, a fost ridicat astazi de baietii cu cagule (nu, nu era nici un bal mascat, e vorba de cagulatii DNA) si depozitat, pentru 29 de zile, in arest. Si nu ar fi de mirare ca acum, daca tot nu mai are sanse sa acceada la imunitate parlamentara, Pop sa dea din el tot ce stie. Tot ce stie despre un alt candidat liberal, dar la Senat, fost sef peste judet, Marius Nicoara. Asta ar fi, de altfel, singura problema pentru PNL, ca de cistigat colegiul Turda nu aveau planuri, scrie Academia Catavencu.

Doctorii prescriu gresit antibiotice. Aproape 35% dintre pacientii care vin la camera de garda sunt tratati inadecvat cu antibiotice, iar 17% din tratamentele ambulatorii cu aceleasi medicamente sunt date in mod eronat, au avertizat mai multi specialisti ieri, la Bucuresti, cu ocazia Zilei Europene a Informarii privind Antibioticele. In plus, intre 30-70 la suta dintre romani consuma antibiotice in mod gresit atunci cand au raceala sau gripa. Toate aceste excese fac ca rezistenta bacteriilor la antibiotice sa fie in continua crestere, scrie EvZ.

Liiceanu: Cand oameni ca noi accepta functii, nu o fac pentru a se capatui, ci pentru a sluji tara. Scriitorul Gabriel Liiceanu a declarat, marti, in cadrul unei dezbateri organizate de PDL, ca atunci cand oameni precum Horia Roman Patapieci sau Traian Ungureanu accepta functii, nu o fac pentru a se capatui, ci pentru a sluji tara. Gabriel Liiceanu s-a declarat revoltat de criticile care l-au vizat pe Horia Roman Patapievici, dupa ce a fost numit presedinte al Institutului Cultural Roman de catre presedintele Traian Basescu. Scriitorul a amintit si de cazul jurnalistului Traian Ungureanu, caruia "i-a trecut prin fata perspectiva functiei de ambasador la Londra", fiind si acesta criticat ca este "omul lui Basescu" pentru acest post, scrie Cotidianul.

Cati bani au facut politicienii pe votul nostru. Pentru majoritatea parlamentarilor, mandatul a fost o adevarata mana cereasca. Averile lor au crescut substantial fata de momentul intrarii in Legislativ. Unii au intrat in Parlament fara case, terenuri, conturi sau masini, dar vor iesi macar cu un apartament, o vila, doua-trei terenuri si masini de lux in plus. Altii s-au bucurat de inspiratie in acesti patru ani si si-au sporit averea lansandu-se in afaceri imobiliare sau investind in societati comerciale. Sunt cazuri in care sumele investite in actiuni au crescut si de 17 ori, scrie Romania libera.

Gigi Becali cere inapoi de la Patriarhie o donatie de aproape 2 milioane de euro. In plina criza financiara, Gigi Becali a decis sa ceara inapoi de la Patriarhia Romana o donatie de aproape 2 milioane de euro. Finantatorul echipei de fotbal Steaua Bucuresti a declarat ca banii respectivi au fost donati pentru construirea Catedralei Neamului. Avand in vedere ca lucrarile la catedrala nu au inceput inca, Gigi Becali este hotarat sa-si recupereze banii si sa-i trimita calugarilor de la Muntele Athos, scrie Gandul.

Convorbiri fictive pe telefoane RDS. Mai multi bucuresteni sustin ca au de platit facturi astronomice la RCS-RDS, cu toate ca nu au vorbit niciodata pe acele numere, iar unii nici macar nu au primit telefoane mobile. Loredana S., din Capitala, reclama ca a primit o factura de 900 de lei de la RCS-RDS la un telefon mobil, desi nu a vorbit de pe acel numar si nu a solictat telefonul. Mai mult decat atat, tanara sustine ca numarul pentru care i s-a intocmit factura nu coincide cu cel care i-a fost repartizat, scrie EvZ.

SPP are 80 de Loganuri pentru Basescu. Seful statului a declarat luni, la Craiova, dupa vizita la uzinele Ford-Romania, ca pe parcursul crizei economice va alege produse romanesti, incepand chiar cu autovehiculul. Hotararea sefului statului va pune in incurcatura Serviciul de Protectie si Paza, care va fi nevoit sa se conformeze dorintei sale. Expertii in probleme de securitate a inaltilor demnitari explica faptul ca pentru asemenea nivel se folosesc autovehicule in primul rand cu performante tehnice deosebite: sa demareze rapid, sa prinda viteza foarte mare intr-un timp foarte scurt, scrie Cotidianul.

Spionaj rusesc impotriva NATO si UE. Depistarea intr-o pozitie-cheie a ierarhiei NATO a unui spion eston care furniza informatii Rusiei este o "catastrofa" pentru Alianta Nord-Atlantica, estimeaza oficialii si expertii. Herman Simm (61 de ani), oficialul eston din Ministerul Apararii, arestat in luna septembrie sub acuzatia de spionaj in favoarea Rusiei, era unul dintre responsabilii echipei de proiectare si implementare a sistemelor informatice de protectie a datelor NATO. El avea acces la toate informatiile clasificate "top secret" din orice stat membru al NATO, scrie Romania libera.

Stanculescu, judecat de ziua lui Ceausescu. Fostul general are o ultima sansa de a scapa de cei 15 ani de inchisoare pentru omor deosebit de grav, comis in perioada 17-21 decembrie 1989. Ironie a istoriei, Victor Atanasie Stanculescu, cel care a organizat fuga, procesul si executia lui Nicolae Ceausescu, isi joaca ultima carte chiar de ziua fostului dictator, scrie Adevarul.

Citeste in Revista Presei si:

Nastase si Voiculescu merg in parlament (de Ioana Lupea)

Securisti vechi, dosare noi (de Robert Turcescu)

Votul uninominal nu va distruge coeziunea Parlamentului (de Cristian Ghinea)