Hillary Clinton accepta postul de secretar de stat. Hillary Rodham Clinton a renuntat la locul din Senat si a acceptat pozitia de secretar de stat, au declarat surse apropiate lui Hillary. Clinton a luat aceasta decizie dupa mai multe discutii cu presedintele ales Obama in legatura cu rolul ei si planurile ce privesc politica externa. Oficiali din administratia lui Obama au declarat joi reporterilor ca punerea in functia de secretar de stat a lui Hillary Clinton e in curs de realizare. Doamnei Clinton i s-a propus functia dupa ce a discutat din nou cu Barack Obama, prima lor intalnire din Chicago fiind o discutie in linii mari. Scopul intalnirii nu a fost de a stabili anumite obligatii, ci pur si simplu de a se obisnui cu ideea de a lucra impreuna, scrie New York Times.

IBM contruieste calculatoare asemanatoare creierului uman. IBM a anuntat ca va conduce o colaborare finantata de guvernul Statelor Unite pentru a produce circuite electronice ce imita creierul uman. Cercetarile vor fi efectuate de specialisti din mai multe domenii, neurobiologi, informaticieni, psihologi. In prima faza au fost alocati 4,9 milioane de dolari de catre agentia americana de aparare si cercetare DARPA. Tehnologia obtinuta va fi folosita pentru analizarea datelor la scara larga, luarea de decizii si chiar recunoasterea de imagini. "Creierul are o capacitate extraordinara de a procesa informatiile cu ajutorul simturilor si poate crea fara un efort prea mare categorii atat in domeniul temporal, spatial si obiectual, analizand datele percepute din mediu", declara Dharmendra Modha, inginerul IBM ce conduce echipa de cercetare. "Nu exista nici pe departe calculatoare care sa parcurga pasii pe care ii efectueaza mintea umana", a declarat el, citat de BBC.

Mii de oameni au protestat in Bagdad impotriva acordului de securitate cu Statele Unite. Demonstratia a fost organizata de clericului siit Moqtada Sadr care se opune cu indarjire oricarui acord cu Statele Unite. Acordul a fost deja aprobat de guvernul irakian dar nu a primit inca acordul Parlamentului. Daca mandatul ONU pentru trupele internationale aflate in Irak nu va fi reinnoit, operatiunile militare ale trupelor Statelor Unite vor fi suspendate. Parlamentul Irakian va vota propunerea saptamana viitoare, fapt ce este de asemenea criticat de alte grupuri, noteaza BBC.

Un adolescent s-a sinucis in direct pe internet. Un adolescent din Florida s-a sinucis in timp ce era urmarit in direct pe Internet. Abraham K. Biggs a luat o supradoza de pastile in timp ce transmitea imagini in direct pe un site de internet. Tanarul de 19 ani a folosit camera web a calculatorului sau, a anuntat mai multi utilizatori ca se va sinucide si i-a invitat sa se uite. Adolescentul a lasat o scrisoare de adio in care a precizat ca motiv al sinuciderii faptul ca este un ratat si a dezamagit mai multi oameni. Tanarul a luat mai apoi cateva pastile si s-a intins in patul din camera sa stand cu spatele la camera web. Utilizatorii ce vizionau intamplarea l-au acuzat pe Abraham ca joaca teatru. Dupa mai mult timp spectatorii au anuntat politia care a spart usa apartamentului baiatului si au inchis camera web. Moartea tanarului a fost confirmata imediat de medicii legisti, informeaza Sky News.

25 de miliarde de dolari alocate in Franta pentru protejarea companiilor. Nicolas Sarkozy a alocat 25 de miliarde de dolari pentru a proteja industria din Franta de invazia investitorilor straini. Acest plan al presedintelui francez este cea mai recenta masura guvernamentala, insa in mod clar nu ultima, pentru a ajuta economia. De asemenea Sarkozy a anuntat joi ca in saptamanile ce urmeaza se va investi masiv in infrastructura, educatie si cercetare si a lasat de inteles ca si industria auto ar putea fi ajutata, scrie IHT.

Chirurgii salveaza viata unui bebelus folosind lipici. O fetita britanica ce sufera de o boala foarte rara a fost dusa la New York pentru operatia pe creier in care medicii au folosit superglue pentru a o salva. In varsta de doar 17 luni, Ella-Grace Honeyman, s-a nascut cu o malformatie ce provoaca mici gauri in vasele sangvine de pe creier. Aceasta boala este foarte rar intalnita, doar cateva sute de bebelusi nascandu-se anual cu ea. Medicii i-au dat fetitei doar cateva luni de trait, deoarece sangele i-au inundat cavitatea craniana prin micile gauri ale vaselor sangvine, fapt ce poate provoca oricand un anevrism. Continuand o serie de operatii foarte periculoase, chirurgii au folosit o substanta care este echivalentul superglue-ului pentru a opri sangerarea, scrie Times Online.