Liderii celor 21 de tari membre ale Forumului de Cooperare Economica Asia-Pacific (APEC), reuniti weekend-ul trecut in Peru, au dat asigurari ca pana la jumatatea anului 2010, criza financiara va putea fi surmontata. Cele 21 de state s-au angajat sa intensifice schimburile comerciale si sa renunte timp de un an la bariere protectioniste, scrie AFP.

Partidul Social-Democrat Austriac si-a dat acordul pentru a forma o coalitie guvernamentala cu Partidul Conservator. In urma negocierilor Liderul social-democratilor Werner Faymann ar urma sa fie numit cancelar, dupa ce partidul sau a castigat alegerile generale anticipate din septembrie, informeaza Reuters.

Organizatia intitulata Alianta Poporului pentru Democratie spera sa adune 100.000 de persoane care sa participe la o manifestatie impotriva guvernului thailandez in Bangkok. Protestarii solicita demisia primului ministru, reviziurea Constitutiei si stabilirea unor reguli electorale mai precise care sa impiedice comertul cu voturi. Potrivit AP, mai multe zeci de persoane s-au strans deja de duminica in fata parlamentului. Autoritatiile au trimis in zona 2.400 de politisti. O manifestatie similara a avut loc pe 7 octombrie 2007 soldata 2 morti si cateva sute de raniti.

Autoritatile irakiene recurg la tehnica detectorului de minciuni. Acestia sustin ca s-au vazut obligati sa folosesca poligraful pentru a impiedica infiltrarea unor membri al-Qaeda in structurile statului irakian. Opt dintre angajatii Ministerului irakian al Apararii au urmat timp de sase luni programul de pregatire oferit de Statele Unite, scrie AFP.

Un cutremur cu o magnitudine de 6,7 grade pe scara Richter a lovit insula indoneziana Sumatra. Cutremurul subacvatic a avut loc la o adancime de 23 de km, iar epicentrul s-a situat la 142 km sud-vest de orasul Bengkulu, anunta BBC News. Pana in acest moment nu au fost raportate victime sau pagube materiale. Cutremurul a fost urmat la 10 minute de o replica de magnitudinea 5,7 grade.