Sindicatul actorilor de la Hollywood se pregateste de o noua serie de proteste, dupa ce negocierile, privind un nou contract colectiv de munca, cu reprezentantii studiourilor de filmare au esuat, informeaza Bloomberg. Sindicatul Screen Actors Guild (SAG), care are peste 120.000 de membri a lansat o campanie de consultare a actorilor, care trebuie acum sa voteze daca vor intra in greva. Pentru declansarea protestului este nevoie de acordul a 75% dintre membri. Actorii de la Hollywood au mai fost in greva anul acesta timp de 14 saptamani. Pierderile inregistrate in urma acestei actiuni de protest au fost evaluate la 3 miliarde de dolari.

Dupa mai multe zile de ploi torentiale si inundatii in Brazilia bilantul mortilor se ridica la cel putin 45 de persoane, iar cel al sinistratilor care au ramas fara locuinte depaseste 23.000. Potrivit autoritatilor, peste 1,5 milioane de persoane au fost afectate de inundatii, iar 150.000 nu mai dispun de electricitate, informeaza Reuters. Patru orase din sudul Braziliei, Rio dos Cedros, Pomerode, Itapoá si Benedito Novo, au fost izolate de restul tarii.

Facebook a castigat un proces impotriva unui cetatean canadian, acuzat ca ar fi trimis milioane de spamuri care contineau mesaje sexuale sau care faceau apologia consumului de droguri, relateaza A.P. Potrivit oficialilor Facebook, Adam Guerbuez ar fi obtinut pe cai ilegale parolele utilizatorilor site-ului si le-a trimis 4 milioane de mesaje. Adam Guerbuez a fost condamnat sa platesca daune catre Facebook in valoare de 873 de milioane de dolari.

Cetatenii straini din afara spatiului Uniunii Europene care locuiesc temporar in Marea Britanie vor trebui sa detina o carte de identitate speciala. Aceasta se elibereaza de maine (25 noiembrie) si costa 30 de euro. Documentul va contine datele personale ale posesorului, o amprenta digitala, informatii privind dreptul acestuia de a lucra in Anglia sau posibilitatea de a primi alocatii de stat, scrie Le Monde. Pe langa straini persoanele care lucreaza in aeroporturi sau in domeniul tehnologiei nucleare vor trebui sa detina noile carti de identitate independent de nationalitatea lor.

Piratii somalezi care au capturat petrolierul saudit Sirius Star solicita o recompensa de 15 milioane de dolari pentru eliberarea celor 25 de membri ai echipajului si a incarcaturii evaluata la 100 de milioane de dolari, informeaza Reuters. Initial rapitorii solicitasera 25 de milioane de dolari in schimbul petrolierului. Seful Ligii Arabe a declarat ca tarile arabe trebuie sa formeze o forta navala comuna pentru a combate actele de piraterie din apele Somaliei.