FMI aproba un imprumut in valoare de 7,6 miliarde de dolari pentru Pakistan. Fondul Monetar International a aprobat, marti, acordarea unui imprumut Pakistanului, in valoare de 7,6 miliarde de dolari, pentru a ajuta tara sa isi achite datoriile si sa-si stabilizeze economia. Discutiile in privinta acestui imprumut au inceput de mai mult de o luna. La inceput, pakistanezii nu au vrut sa apeleze la imprumutul FMI, sperand sa obtina sume mai mari de la alti donatori, insa, la insistentele principalilor aliati - SUA, China si Arabia Saudita - , Pakistanul a acceptat imprumutul de la FMI, scrie The New York Times.

Holera face alte 53 de victime in Zimbabwe. 53 de persoane au murit din cauza holerei in Zimbabwe doar in cursul zilei de luni. Astfel, numarul total al persoanelor care au murit din cauza holerei din august si pana acum a ajuns la 336. Biroul Organizatiei Natiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare a anuntat ca numarul bolnavilor de holera a crescut cu 1.604, ajungand la 8.887. Secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon, i-a avertizat pe politicienii din Zimbabwe ca, in aceasta situatie, nu isi pot permite sa nu ajunga la un acord de guvernare, scrie BBC.

Prima executie din cadrul armatei americane din ultimii 50 de ani. Un fost soldat american, condamnat pentru numeroase violuri si crime, va fi executat luna viitoare. Aceasta este prima executie in cadrul armatei SUA din ultimii 50 de ani. Armata americana a anuntat, joi, ca fostul soldat din Carolina De Nord, Ronald A. Gray, va fi executat pe data de 10 decembrie, la inchisoarea federala din Terre Haute, Indiana. Gray a fost arestat pentru 4 omoruri si 8 violuri in Fayettevile, Carolina de Nord, comise intre aprilie 1986 si ianuarie 1987, in timp ce era stationat la Fort Bragg. Presedintele Bush a aprobat executia lui Gray in iulie, iar la o luna dupa aceasta, secretarul armatei, Pete Geren, a fixat data executiei si a ordonat ca lui Gray sa-i fie administrata injectia letala, scrie USA Today.

Yoga a fost interzisa in Malaezia. Un inalt cleric musulman din Malaezia a decretat ca niciun credincios al caii Islamului nu ar trebui sa practice Yoga, pe motiv ca aceasta stiinta multimilenara va duce la slabirea credintei sale in Islam. “Yoga este interzisa pentru bunii musulmani. Practicarea ei duce la erodarea credintei in religia relevata Profetului Mohamed de catre insusi Allah. Motivul pentru care sfatuim toti musulmanii din Malaezia sa nu mai practice Yoga este unul simplu si clar: Yoga nu este conforma cu preceptele Islamului”, declara Abdul Shukor Husin, presedinte al Consiliului National al Fatwa-ei, consiliu sustinut de guvernul Malaeziei, potrivit Descopera.

Politicienii polonezi care l-au insultat pe Obama vor fi actionati in justitie. Ministrul polonez de externe, Radoslaw Sikorsky, si parlamentarul Arthur Gorsky au fost acuzati de rasism de catre autoritatile poloneze din cauza afirmatiilor facute cu referire la presedintele ales al SUA, Barack Obama. Sikorsky a declarat ca bunicul lui Obama "a mancat un misionar polonez", iar Gorsky l-a descris pe presedintele ales al americanilor ca fiind "un Mesia negru al noilor forte de stanga". De asemenea, Gorsky a afirmat ca victoria electorala a lui Obama reprezinta "sfarsitul civilizatiei albilor", noteaza Novinite.