5 inovatii care vor schimba omenirea in urmatorii 5 ani. Compania IMB a prezentat miercuri al treilea anuar intitulat "IMB Next Five in Five", ce contine o lista cu cele mai importante inovatii care pot schimba felul in care oamenii vor munci, vor trai si se vor bucura de urmatorii 5 ani. In urmatorii cinci ani se estimeaza ca inovatiile tehnologice extrem de avansate ne vor schimba vietile. Spre exemplu, pentru economisirea resurselor energetice vor fi construite tehnologii solare in asfalt, tablouri si ferestre, iar pentru sanatatea oamenilor, se vor folosi boluri de cristal "genetice", scrie Romania libera.

Operatiile imobiliare ale „Doctorului Moarte“. Comisarul Adrian Murea, chirurg la Spitalul Ministerului de Interne, este anchetat de DNA pentru afaceri imobiliare ilegale, derulate sub semnatura pacientilor decedati. Un chirurg de la Spitalul „Prof. Dr. Dimitrie Gerota“ al Ministerului Internelor a fost pus sub invinuire de procurorii anticoruptie pentru o intreaga serie de escrocherii imobiliare cu un prejudiciu estimat pana acum la peste un milion de euro. „Povestea“ desprinsa din dosarul aflat pe masa procurorilor este demna de un documentar de genul celor difuzate de Discovery Channel, scrie EvZ.

Romania reala saluta Romania politica din vacanta. Interesul romanilor pentru parlamentarele de duminica se anunta a fi mai scazut ca niciodata. Dincolo de faptul ca, de la un scrutin la altul, prezenta la vot s-a diminuat semnificativ, cu aproape 30 de procente din 1990 pana in 2004, data alegerilor ii gaseste pe oameni intr-o mini-vacanta prilejuita de Ziua Nationala, cand cei mai multi vor pleca din localitate. Din datele oficiale furnizate ziarului Gandul, aproape o suta de mii de romani au cumparat pachete pentru excursii la pensiuni turistice in tara, la hotelurile de pe valea Prahovei sau in strainatate.

Afacerile directorilor liberali de la Autostrazi au ajuns la DNA. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a vandut in septembrie, in cadrul unei licitatii la care au participat doua firme ai caror actionari se cunosteau intre ei, trei imobile cu etaj si terenul aferent in folosinta, intr-o zona buna a municipiului Cluj, cu preturi cuprinse intre 39.280 si 53.280 de euro. Casele, folosite ca sediu de consultanta al Directiei Regionale de Drumuri (DRDP) Cluj, se gasesc in cartierul Zorilor, o zona buna din Cluj. Pretul unei garsoniere in oras este de peste 50.000 de euro. Un al patrulea imobil, cu doua corpuri, a fost cedat contra sumei de 140.000 de euro, scrie Cotidianul.

Vaccinarea contra HPV ar putea aduce Ministerul Sanatatii in fata Justitiei. Asociatiile de parinti cer amanarea campaniei de vaccinare contra HPV pana la o informare corecta si completa asupra riscurilor si beneficiilor Gardasil. Asociatia Medicilor de Familie Bucuresti recomanda, in continuare, vaccinarea celor 110.000 de fetite din clasele a IV-a. Argumentele pro si contra efectuarii vaccinului Gardasil au produs multa ingrijorare in randul opiniei publice, mai ales al parintilor fetitelor de clasa a IV-a. Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor (TATA) a cerut ferm oprirea campaniei demarate de Ministerele Sanatatii si Educatiei. Asociatia TATA a avertizat ca va actiona Ministerul Sanatatii in judecata daca vaccinarea fetitelor nu va fi stopata, scrie Romania libera.

Romania: cei mai scumpi kilometri de autostrada din Europa. Tronsonul Comarnic-Brasov va fi cea mai costisitoare autostrada din Europa, 3,3 miliarde de euro pentru 58 kilometri de drum, o medie de 57 milioane de euro pe kilometru. Cel mai scump kilometru de autostrada, din Europa, de pana acum, a fost construit in Anglia, cu 51 mi­lioane de euro. Insa Romania va bate recordul, scrie Adevarul.

Romania, a doua gazda de hackeri din lume. Romania ocupa locul doi in lume in ceea ce priveste numarul serverelor utilizate pentru activitati infractionale in perioada 1 iulie 2007-30 iunie 2008. Astfel, conform unui studiu facut de compania Symantec, tara noastra a gazduit in perioada mentionata 13% din serverele ilicite, pe primul loc situandu-se Statele Unite ale Americii (SUA), unde au fost inregistrate 41% din totalul serverelor de acest tip, scrie Gandul.

Tsunami in Marea Neagra. Un fenomen aproape imposibil a reintrat in atentia oamenilor de stiinta dupa 107 ani. In 1901 s-a produs in Marea Neagra ultimul val nimicitor. Nu exista prea multe indicii despre ce s-a petrecut atunci, insa, cel putin teoretic, o astfel de nenorocire poate lovi coastele Marii Negre. Deschiderea observatorului seismologic de la Eforie Nord readuce in atentia opiniei publice fenomenul cutremurelor, scrie Romania libera.

Panouri solare pe institutiile publice. Autoritatile locale timisorene au inceput sa apeleze la energiile alternative care se dovedesc in final mai economice in fata crizei financiare. Saptamana aceasta, municipalitatea a finalizat montarea primelor sase panouri solare pe Scoala Generala Nr. 22. Desi multi au crezut ca respectivele panouri vor deveni functionale abia la primavara, administratia locala sustine ca panourile au fost puse in functiune inca de marti seara, scrie EvZ.

Citeste in Revista Presei si:

Ion Tiriac, premier (de Ioana Lupea)

„Numele premierului“ de Traian Basescu* (de Cristian Teodorescu)

Cu cine votam duminica (de Sabina Fati)