Oficiali ai armatei ruse au anuntat ca au incheiat cu succes testele la racheta intercontinentala Bulava. Dispozitivul a fost probat in cadrul unor manevre militare in Marea Alba. Modelul de racheta Bulava dispune de o raza de actiune de 8.000 de kilometri. Acesta va echipa submarinele nucleare ruse incepand din 2009, scrie AFP.

Un angajat al hipermarketului Wal-Mart din New York a fost ucis in urma unei busculade create de deschiderea sezonului de reduceri, zi denumita Vinerea Neagra. Potrivit politiei aproximativ 20.000 de persoane au luat cu asalt hipermarketul smulgand usa si strivind un angajat al Wal-Mart. Pe langa barbatul in varsta de 34 de ani care a decedat, au mai fost internati in spital patru angajati ai magazinului si o femeie insarcinata, relateaza Reuters. "Vinerea Neagra" marcheaza inceputul sezonului de reduceri de sarbatori. Numele acestei zile se justifica prin faptul ca balantele comerciale ale magazinelor trec de la "rosu" care semnifica pierderile la "negru" care indica profitul.

Comisia europeana introduce pedepse aspre pentru manifestarile de tip rasist. Oficialii Uniunii Europene au anuntat ca vor sanctiona si negarea genocidului, a crimelor impotriva umanitatii si crimelor de razboi, informeaza EuroNews. Pedepsele care merg de la unu la trei ani de inchisoare vor putea intra in vigoare dupa ce tarile membre ale Uniunii Europene vor include aceste prevederi in legislatiile nationale.

Reteaua de computere a Pentagonului, cu ajutorul carora sunt coordonate operatiunile trupelor americane din Irak si Afganistan, a fost tinta unui atac informatic, informeaza Los Angeles Times. Decamdata conducerea Pentagonului nu a detaliat imprejurarile atacului. Expertii americani nu exclud ca atacurile cibernetice sa fi fost realizate de hackeri din Rusia.

Aproximativ 3.000 de experti reprezentand 137 de tari reuniti la cel de al treilea Congres Mondial impotriva exploatarii copiilor si adolescentilor au cerut guvernelor sa inaspreasca sanctiunile impotriva asa numitului turism sexual, informeaza AP. Potrivit expertilor, pedofilii actioneaza mai cu seama in acele tari in care legislatia privind protectia minorului este laxa. Un exemplu in acest sens ar fi Suedia. Potrivit statisticilor existente in acest moment aproximativ 2 milioane de adolescenti si copii sunt exploatati sexual in intreaga lume.

Dupa ce astronautul Heidi Stefanyshyn-Piper a pierdut trusa de scule, in valoare de 100.000$, la bordul staţiei orbitale ISS situl SpaceWeather.com a pus sa dispoziţia publicului un sistem care prezice poziţia trusei de scule pe orbită în orice moment. Kevin Fetter din Brockville din Canada s-a pus sa verifice informatiile puse la dispozitie de site si a reusit sa detecteze trusa cu ajutorul unui binoclu cu o mărire de 10 x 50, scrie Stiinta.info