Naveta spatiala Endeavour a aterizat la baza aeriana Edwards din California, dupa ce aparatul de zbor care, initial, ar fi trebuit sa ajunga la Centrul Spatial Kennedy din Florida, a fost redirectionat din cauza conditiilor meteo nefavorabile. Misiunea celor 7 astronauti de la bordul navetei Endeavour a constat in instalarea unui sistem de reciclare a apei, scrie AFP

Elvetia devine prima tara din lume care transforma prescrierea heroinei pentru dependenti intr-o politica oficiala a sistemului de sanatate, in urma organizarii unui referendum in acest sens. Potrivit rezultatelor partiale, 68% dintre alegatori au aprobat propunerea ca un program al guvernului ce ofera heroina dependentilor, derulat inca din 1994, sa devina permanent, scrie BBC News. Sustinatorii masurii afirma ca programul a contribuit la reducerea criminalitatii si a imbunatatit sanatatea si traiul de zi cu zi al dependentilor. Programul prevede injectarea drogului sub supraveghere medicala. Sustinatorii programului spun ca a avut rezultate pozitive in cazul dependentilor pe termen lung si a fost redusa rata infractiunilor.

Singurul terorist care a supravietuit atentatelor de la Mumbay, a declarat ca atacurile au fost planuite minutios timp de sase luni si ca scopul final era uciderea a 5.000 de persoane, scrie Daily Mail. Ministrul de interne şi consilierul pentru securitatea naţională din India şi-au prezentat duminică demisiile, asumându-şi "responsabilitatea morală" a evenimentelor.

Peste 4.500 de islandezi s-au adunat sâmbătă în centrul capitalei Islandei, pentru a protesta împotriva actualului guvern, cerând organizarea de alegeri anticipate şi purtând pancarte pe care era scris "O nouă Islandă acum!". Peste 70% dintre islandezi doresc schimbarea, pronunţându-se pentru alegeri înainte de încheierea mandatului guvernului, din 2011. Opoziţia a reacţionat cerând un vot de încredere, oferit guvernului de majoritatea parlamentară. Premierul Geir Haarde a declarat că este foarte greu să se organizeze alegeri anticipate în condiţiile grele ale economiei din Islanda, unde cele mai mari trei bănci au fost naţionalizate în octombrie, iar coroana islandeză şi-a pierdut jumătate din valoare, afirma Reuters.

Zborurile secrete americane care transportau prizonieri talibani din Afganistan spre baza din Guantanamo erau cunoscute de guvernul spaniol încă din 2002. Un document din data de 10 ianuarie 2002, demonstreaza existenta unei cereri adresată de Statele Unite Guvernului spaniol, căruia îi cere să permită, în caz de nevoie, aterizarea acelor avioane în Spania. Potrivit surselor, aceasta este dovada clară că se cunoştea faptul că avioanele americane transportau persoane deţinute în condiţii suspecte. Acuzaţiile au fost respinse atât de guvernul conservator, cât şi de cel socialist, negând ferm că au fost la curent cu aceste transferuri anchetate de Audienţa Naţională, unde un judecător a deschis o anchetă privind legalitatea zborurilor americane, scrie AFP.