Statele Unite avertizasera India in privinta atentatelor din Mumbai. Presa americana sustine ca mai multi oficiali americani, ale caror nume nu au fost divulgate, au declarat ca SUA avertizasera India in privinta unor posibile atacuri, cu cel putin o luna inainte de atentatele de saptamana trecuta din Mumbai. Un oficial american a mai declarat ca exista dovezi care indica faptul ca gruparea terorista pakistaneza Lashkar-e-Toiba ar fi pus la cale atentatele. Pakistanul, care a negat orice implicare in aceste evenimente, s-a oferit sa ajute India cu investigatiile, anunta BBC.

Qatar-ul vrea sa cultive pamant in Kenya. Qatar-ul a cerut Kenyei sa-i inchirieze 40.000 de hectare de pamant pentru cultivarea de cereale. Aceasta propunere face parte dintr-un pachet ce presupune ca statul din golful Persic sa finanteze si un nou port, in valoare de 2.4 miliarde de lire sterline, pe insula turistica Lamu, in estul statului african. Aceasta intelegere reprezinta unul dintre ultimele exemple de incercari ale statelor bogate de a-si asigura rezerva de hrana prin investitii in tarile in curs de dezvoltare. Desi purtatorul de cuvant al presedintelui kenian, Mwai Kibaki, a declarat ca oferta Qatarului este serios luata in considerare, aceasta intelegere provoaca ingrijorare pentru Kenya, unde terenul agricol este distribuit in mod inegal, cele mai extinse zone agricole apartinand catorva familii cu mare importanta in viata politica. In acelasi timp, Kenya trece print-o criza alimentara ea insasi, relateaza The Guardian.

Mancarea de tip fast food poate favoriza dezvoltarea bolii Alzheimer. Cercetarile efectuate pe cobai arata ca soarecii care au fost hraniti cu mancare de tip fast food timp de noua luni prezinta afectiuni la nivelul creierului, asociate de regula cu boala Alzheimer. Astfel, studiul efectuat de Institutul suedez Karolinska arata cum o dieta bogata in grasimi, zahar si colesterol poate creste riscul uneia dintre cele mai comune tipuri de dementa, scrie Reuters. Alzheimer este o boala incurabila si este foarte frecventa in randul persoanelor in varsta. Aceasta afecteaza gandirea, memoria si limbajul.

Protestatarii thailandezi pun capat blocadei aeroporturilor din Bangkok. Manifestantii antiguvernamentali au pus capat, marti, blocadei aeropurtuilor din Bangkok, care a durat o saptamana, dupa ce Curtea Constitutionala thailandeza a desfiintat partidul aflat la conducere, pe motivul fraudei electorale, si a dizolvat guvernul. Insa, liderii partidului desfiintat, Partidul Puterea Poporului, au declarat ca vor reface guvernul, sub o alta titulatura de partid. Cu toate acestea, protestatarii au anuntat ca vor pune capat blocadelor, pana miercuri dimineata, scrie The New York Times.

SUA se pot astepta la un atentat terorist cu arme de distrugere in masa pana in 2013. Potrivit unui studiu american, SUA ar trebui sa se astepte la un atac terorist cu arme de distrugere in masa in urmatorii cinci ani. Raportul sustine ca SUA ar trebui sa ia urgent masuri pentru a imbunatati securitatea si numeste Pakistanul un pericol major pentru americani: "Daca cineva ar face o harta a terorismului si a armelor de distrugere in masa, toate drumurile ar duce spre Pakistan". De asemenea, studiul, efectuat de Comisia pentru prevenirea proliferarii armelor de distrugere in masa si a terorismului, anunta ca este mai probabil ca teroristii sa aiba acces la armele biologice decat la cele nucleare, intrucat uzinele nucleare sunt mult mai bine pazite, scrie The Telegraph.

Rusia spune adevarul despre fenomenul OZN. Fenomenul OZN nu a existat, practic, in fosta Uniunea Sovietica, cel putin in rapoartele oficiale. Povestile privitoare la aparitia obiectelor zburatoare neidentificate erau, insa, populare, desi astronautilor le era interzis sa confirme astfel de intamplari la care asistasera. Urmand exemplul Marii Britanii, Rusia a anuntat declasificarea mai multor dosare din zona fenomenelor inexplicabile, fenomene relatate de unii dintre cei mai renumiti cosmonauti ex-sovietici, se anunta in editia online a publicatiei ruse Pravda, citata de Descopera.