Democratii de la Casa Alba fac presiuni pentru salvarea industriei auto. Negociatori din Congres si de la Casa Alba au facut, marti, presiuni pentru aprobarea unui fond de 15 miliarde de dolari meniti sa ajute industria auto. Dana Perino, purtator de cuvant al Casei Albe, a declarat ca acest plan era discutat si se faceau progrese, dar era neclar daca banii ce pot salva General Motors Corp si Chrysler LLC de la faliment vor fi alocati pana la sfarsitul zilei, noteaza Reuters.

Violenta ia amploare la inmormantarea adolescentului grec. Protestele si luptele impotriva politistilor ce au impuscat mortal un adolesecent au reizbucnit marti cand protestatarii s-au confruntat cu fortele politiei in fata cladirii Parlamentului si la inmormantarea tanarului. Mii de oameni au asistat cu respect la inmormantare, dar un numar mic de protestatari au devenit violenti la sfarsitul ceremoniei. Aproximativ 10.000 de oameni au protestat, marti, in Atena pentru a-si arata nemultumirile si frustrarile atat cu privire la moartea adolsecentului, cat si fata de problemele legate de economie si locurile de munca, scrie CNN.

S-a lansat Lumea virtuala pentru musulmani. O versiune demonstrativa a primului mediu virtual adresat musulmanilor a fost lansat astazi. Proiectul se numeste Muxlim Pal si permite utilizatorilor sa isi creeze propriul avatar (un personaj animat in lumea virtual). Asemanator cu alte programe ce simuleaza lumi virtuale precum The Sims, Muxlim Pal permite membrilor sai sa isi personalizeze atat infatisarea caracterului, cat si a camerei. Publicul tinta al jocului sunt musulmanii, dar creatorii programului spera ca aplicatia sa fie folosita si de utlizatori ce nu sunt musulmani. "Nu suntem un site religios, suntem un site ce pune accent pe stilul de viata", a declarat Mohamed El-Fatatry, fondatorul site-ului Muxlim.com, site de care apartine si Muxlim Pal. "Acest program se adreseaza oricui este interesat de cultura musulmana si a stilului de viata", a declarat el, citat de BBC.

Politia din India a dat publicitatii numele a 9 persoane responsabile pentru atacurile de la Mumbai. Autoritatile indiene au dat publicitatii numele celor noua militanti ucisi luna trecute in atacurile din Mumbai. Fotografiile a 8 barbati au fost date publicitatii, trupul celui de-al 9-lea fiind de nerecunoscut. Politistii sustin ca toti cei 9 barbati erau din Pakistan, insa nu au precizat sursa acestei informatii. Unul din barbati, Azam Amir Qasab, a supravietuit si a fost interogat de politisti. Atacurile au inceput pe 26 noiembrie si au provocat moartea a 170 de oameni, informeaza BBC.

Epidemia de holera din Zimbabwe ar putea afecta 60.000 de oameni. Aproximativ 60.000 de locuitori din Zimbabwe s-ar putea imbolnavi de holera daca epidemia nu va fi controlata, a declarat Organizatia Mondiala a Sanatatii. Din luna august 13.960 de oameni s-au imbolnavit si 589 au murit, insa numarul real al mortilor poate fi mult mai mare. Holera este o boala foarte contagioasa care poate fi usor tratata si prevenita. Colapsul aproape total al sistemelor de sanatate si de apa in multe regiuni din Zimbabwe favorizeaza raspandirea bolii. Epidemia, ce se transmite prin apa si mancarea contaminata, este cea mai grava din istoria tarii. Rata mortalitatii cauzate de holera la nivel global este de 1%, insa in Zimbabwe aceasta depaseste 4%, scrie The Guardian.

Moartea unui om va fi transmisa la TV. Filmul il arata pe Craig Ewert, un barbat in varsta de 59 de ani care suferea de o boala neuroligica ce afecteaza capacitatile motorii ale organismului, programand un ceas cu numaratoare inversa pentru a opri aparatul ce il tinea in viata si apoi luand un sedativ letal. Filmul va fi difuzat maine seara pe un post de televiziune britanic. Sinuciderea barbatului a fost filmata pentru un documentar numit "Dreptul la moarte" care va fi difuzat miercuri seara pe canalul Sky Real Lives. Difuzarea documentarului va starni cu siguranta dezbateri despre legalitatea unei astfel de filmari, cat si despre decizia controversata de a fi difuzat, scrie The Sun.