Liberalii au ocupat Registrul Comertului cu competenti de partid Numirile directe de catre ministrul justitiei ale directorilor si modificarea regulamentului de concurs, facuta tot prin ordin al ministrului justitiei, au fost principalele metode folosite de catre conducerea liberala a Ministerului Justitiei (MJ) pentru punerea in posturile de conducere ale Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC) a membrilor sau simpatizantilor PNL. Toate acestea au facut ca la conducerea Registrelor din tara sa fie pusi ingineri agronomi sau absolventi la fara frecventa ai unor facultati din Chisinau, unde nu se da examen de admitere, principala lor calitate fiind aceea ca sunt membri sau simpatizanti ai PNL, scrie Cotidianul.

Primarul, spaga si masonul, la temelia ansamblului Athos Edilul orasului Voluntari si masonul Gheorghe Florea sunt acuzati ca ar fi „pus umarul“ la constructia ilegala a unui complex imobiliar pentru 180.000 de euro. Acesta este pretul pe care un om de afaceri turc l-ar fi platit pentru a cumpara influenta lui Gheorghe Florea, un cunoscut mason, cu ajutorul caruia ar fi ridicat apoi, ilegal, un ansamblu de locuinte in orasul Voluntari, din judetul Ilfov. Asa sustin procurorii anticoruptie care-l ancheteaza acum pe Florea pentru trafic de influenta. In acelasi dosar au mai fost pusi sub invinuire atat afaceristul turc Yilmaz Oguz, cat si primarul orasului Voluntari, Florentin Pandele. In timp ce edilul - acuzat de fals intelectual - a fost audiat deja de procurori si a aruncat intreaga raspundere pe umerii subordonatilor sai, Florea nu neaga ca ar fi primit cei 180.000 de euro, insa sustine ca aceasta este valoarea unui contract de prestari servicii pe care l-ar fi incheiat cu antreprenorul turc, afirma EvZ.

Pavajul din Pasajul Universitatii, tratat cu substante antiderapante Pasajul Universitatii a fost ieri deschis oficial, desi lucrarile inca nu s-au terminat. Constructorii au fost de acord sa asigure conditii civilizate de circulatie prin pasaj pana pe 15 decembrie, dupa cum le-a cerut primarul Oprescu, urmand sa continue lucrarile neterminate. Dupa scandalul legat de podeaua foarte alunecoasa, aceasta a fost data cu substante antiderapante si va fi acoperita, in zonele intens circulate, cu covoare de cauciuc pentru a nu se pune in pericol siguranta trecatorilor, informeaza Romania Libera.

Trei aradeni au fost amendati intrucat si-au sacrificat porcii din gospodarii fara aplicarea uneia din tehnicile legale de asomare, conform reglementarilor adoptate dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, sanctiunile aplicate ridicandu-se la 7.500 de lei. Seful Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Arad, Viorel Agud, a anuntat, ieri, ca este vorba de primele trei amenzi aplicate pentru sacrificarea porcilor fara asomare. „Porcii au fost ucisi brutal, fiind loviti in cap cu ciocanul inainte de a fi transati. Reglementarile actuale impun asomarea porcilor prin folosirea unui pistol special sau prin electrosocuri“, a spus Agud, citat de Gandul.

Dosarul privind predarea lui Marian Cioroianu autoritatilor franceze ramane Dosarul confirmarii mandatului european de arestare emis pe numele lui Marian Cioroianu, pe care autoritatile franceze il acuza ca a fost implicat in asasinarea fiului presedintelui Republicii Ciad, se va judeca maine, dupa ce Completul de noua judecatori al Curtii Supreme a hotarat, ieri, sa nu trimita cauza la Curtea Constitutionala pentru solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate invocate de avocatul acestuia la termenul din 9 decembrie. Adrian Georgescu, avocatul lui Marian Cioroianu, a cerut saptamana trecuta magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie, la primul termen de judecata al recursului privind confirmarea mandatului european de arestare emis pe numele romanului, sa trimita cauza la Curtea Constitutionala pentru solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate care viza doua articole din Legea 302/2004 privind cooperarea judiciara internationala in materie penala, scrie Gardianul.

Presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a fost desemnat, ieri, drept castigator al premiului „Secera si ciocanul“, oferit anual de Societatea Timisoara. „Decernarea premiilor Societatii Timisoara este o traditie si consideram ca prin aceste premii dam un semnal asupra a ceea ce credem ca s-a intamplat la nivelul democratiei, al drepturilor omului si confruntarii cu trecutul comunist, in anul care a trecut“, a explicat, ieri, Florian Mihalcea, presedintele Societatii Timisoara. Premiul „Secera si ciocanul“ se decerneaza unei personalitati de catre Consiliul de Conducere a Societatii Timisoara pentru efortul deosebit depus intru conservarea si sustinerea sistemului si structurilor (neo)comuniste in Romania. „Motivatia pentru acordarea premiului este ca, in cursul anului 2008, el a reusit sa mutileze legislatia privind functionarea Consiliului National de Studiere a Arhivelor Securitatii si pe cea privind restituirea imobilelor confiscate abuziv in timpul regimului comunist“, scrie EvZ.