Un suspect mafiot a fost gasit spanzurat in inchisoare. Unul dintre suspectii mafioti arestati in cadrul amplei operatiuni de marti a fost gasit spanzurat in inchisoarea Pagliarelli, din Palermo, la doar cateva ore de la arestarea sa. Raidurile din Palermo au fost organizate cu scopul de a impiedica reorganizarea gruparii mafiote Cosa Nostra, dupa cativa ani in care aceasta nu a avut o conducere clar stabilita. Suspectul gasit mort a fost identificat ca fiind Gaetano Lo Presti. Procurorii sustin ca Lo Presti ar fi controlat familiile mafiote dintr-un cartier din Palermo, fiind un important membru al mafiei, scrie The New York Times.

Protestatarii greci indeamna la manifestatii de protest la nivel european. Protestatarii greci au plasat bannere pe Dealul Acropolis, miercuri, in cea de-a 12-a zi de neliniste de cand politia a impuscat mortal un adolescent. Bannerele indemnau la organizarea unor demonstratii in intreaga Europa,. Pe unul dintre acestea, pe care protestatarii l-au desfasurat pe zidul de piatra al cetatii antice, se putea citi cuvantul “rezistenta”, in greaca, germana, spaniola si engleza. “Joi, 18/12, demonstratii in toata Europa,” se putea citi pe cel de-al doilea, noteaza Reuters.

Wollworths se inchide in ianuarie. Administratorii lantului Woolworths au declarat ca toate cele 807 magazine se vor inchide pana pe 5 ianuarie. Primele magazine se vor inchide pe 27 decembrie, iar cei 27.000 de angajati permanent sau temporar vor ramane fara slujba daca nu se gaseste un cumparator in ultimul moment. Potrivit conducerii companiei britanice, exista firme interesate de anumite parti ale afacerii, insa nu s-a gasit pana acum nici un cumparator pentru intreaga afacere, scrie BBC.

Turcia retine 15 presupusi membri Al-Qaeda. Turcia a retinut 15 persoane suspectate ca ar fi membri Al-Qaeda, intr-o operatiune desfasurata miercuri, in Istanbul, a relatat agentia de presa Anatolian, citata de Reuters. Portivit acesteia mai multi suspecti ar putea fi arestati. Miercuri, un procuror turc a condamnat doi presupusi membri Al-Qaeda pentru atacul asupra consulatului Statelor Unite din Istanbul, in luna iulie a acestui an, care a provocat moartea a trei ofiteri de politie. Militantii islamisti au mai organizat atentate cu bombe in Turcia si in trecut, printre care si atentatul din 2003, din Istanbul, in urma caruia 60 de persoane au fost ucise.

Rusia furnizeaza gratuit 10 MIG-uri Libanului. 10 aeronave MIG-29 vor fi furnizate gratuit Libanului printr-un acord de asistenta tehnica militara, potrivit sefului serviciului de cooperare in domeniul apararii, Mikhail Dmitryev. Aeronavele fac parte din stocul existent al Rusiei, iar livrarea va fi facuta tot cu sutinerea rusilor, scrie TimesOnline.

Terra, in pericol de a-si pierde coralii. Peste 20% dintre coralii de pe Pamant au disparut fara a mai putea fi inlocuiti, iar pericolul care planeaza asupra recifelor ramase este extrem de mare, se arata intr-un studiu al International Union for Conservation of Nature (IUCN), citat de CNN. „Nu este vorba doar de schimbarile climatice care cresc temperatura apelor si care maresc aciditatea marilor si oceanelor. In cele mai multe dintre zonele afectate, vinovate sunt poluarea, pescuitul intensiv si speciile invazive, toate acestea fiind rezultate 100% ale interventiei umane”, afirma Olof Linden, biolog in cadrul Universitatii din Malmo, Suedia, potrivit Descopera.