Schimbari la Federal Reserve. Presedintele ales, Barack Obama, si-a pus amprenta asupra Federal Reserve punandu-l pe profesorul de drept Daniel Tarullo pe un loc in consiliul de conducere al bancii centrale. Aceast lucru ar putea fi doar inceputul unei restructurari generale de mare amploare. Tarullo, profesor la Universitatea Georgetown, a fost consilierul economic al lui Obama si consilierul fostului presedinte Bill Clinton pe probleme de politica economica internationala, scrie Reuters.

Un pensionar a impartit casa cu peste 1.700 de papagali. Un pensionar de 60 de ani din Berlin a fost evacuat din casa dupa ce autoritatile au descoperit ca acesta traia cu 1.700 de papagali in apartamentul sau de 2 camere. Barbatul a luat 2 papagali la inceput pentru ca se simtea singur, dupa care numarul pasarilor a tot crescut. Politia din Berlin a fost chemata la apartamentul barbatului dupa ce vecinii s-au plans datorita zgomotului si mirosului pe care il faceau papagalii, noteaza SkyNews.

Carbunele lichid, motiv de ingrijorare pentru schimbarile climatice. Cercetatorii impreuna cu oficialitatile care sunt ingrijorati de incalzirea globala si-au indreptat atentia catre consumul de petrol, dar si-au mai aratat ingrijorarea fata de utilizarea carbunelui lichefiat ca si combustibil, lucru ce ar putea avea efecte mai daunatoare asupra schimbarii globale a climei. Scenariile incalzirii globale se bazeaza pe rezervele de petrol, insa cantitatile de petrol ar putea avea un impact mai mic asupra mediului decat in cazul in care carbunii lichefiati ar inlocui petrolul sau gazul, au declarat oamenii de stiinta la o intalnire in San Francisco, scrie Reuters.

Faliment controlat al companiilor americane de automobile. Deoarece companiile americane de automobile sunt in plina criza financiara Guvernul Statelor Unite a anuntat ca se gandeste la un faliment controlat. Purtatoarea de cuvant a Casei Albe, Dana Perino, a declarat ca, daca este facut in mod organizat, falimentul ar fi mai usor de suportat. In opinia sa, "un faliment disciplinat" ar obliga companiile de automobile, creditorii si sindicatele sa accepte compromisurile care le-ar asigura supravietuirea pe termen lung. In ceea ce il priveste, presedintele Statelor Unite, George W. Bush, a declarat ca nu s-a hotarat inca ce sa faca, scrie BBC.

Peste 1.100 de persoane au murit in Zimbabwe din cauza epidemiei de holera. Natiunile Unite au declarat ca peste 1.100 de persoane au murit in urma epidemiei de holera care a lovit statul Zimbabwe. O declaratie a ONU avertizeaza ca epidemia continua sa se raspandeasca si ca au aparut noi cazuri in regiunea din jurul capitalei Harare. Grupul umanitar Oxfam a lansat un apel pentru strangerea unor fonduri in valoare de 6 milioane de dolari, bani necesari pentru achizitionarea de apa potabila, echipament sanitar-veterinar si alimente pentru locuitorii din Zimbabwe afectati de holera, noteaza BBC.

Stramosul omenirii nu se numeste Adam sau Eva, ci LUCA. Geneticienii de la universitatile Montreal, Lyon si Montpellier au dat publicitatii un studiu menit sa faca lumina in problema evolutiei omenirii, odata cu identificarea stramosului comun al tuturor formelor de viata de pe Pamant, denumit LUCA (Last Universal Common Ancestor). Studiul, publicat in revista Nature arata ca organismul cu o vechime de 3,8 miliarde de ani nu seamana cu nimic din ceea ce ne-am imaginat pana in prezent, noteaza Descopera.