Elena Udrea, ministrul turismului conjugal. In executivul stabilit ieri de premierul nominalizat Emil Boc s-au strecurat personaje controversate si oameni de afaceri cu trecut dubios. Cabinetul condus de Emil Boc, care a adus la Palatul Victoria si dreapta (PDL), si stanga (PSD), a fost definitivat ieri si asteapta girul parlamentului. Executivul este unul al grupurilor de interese dubioase. Elena Udrea, propunerea PDL pentru portofoliul turismului, e un satelit important pe orbita afacerilor marca Alexandru Bittner - Adrian Petrache, axa pe care Traian Basescu o numea, mai demult, „mafia personala a lui Adrian Nastase“, scrie EVZ.

Prime de 12-18 milioane pentru angajatii primariilor. Practic, s-au dat trei prime egale: de 1 Decembrie, de Craciun si de Revelion. Valoarea tichetelor cadou scoate din bugetul public 5 milioane de lei. Angajatii Primariei Capitalei si ai institutiilor subordoanate CGMB primesc de sarbatori tichete cadou in valoare totala de 5 milioane de lei noi. Fiecare angajat din Primaria Capitalei va primi in luna decembrie cate trei tichete cadou in valoare de cate 6 milioane de lei vechi fiecare, adica 18 milioane. Explicatia: un tichet este pentru 1 Decembrie, unul pentru Craciun si inca unul pentru Revelion, noteaza Gandul.

Lucrarile din centrul istoric, lasate de izbeliste. Investitorii din zona critica ritmul lent in care se munceste la inlocuirea retelelor. Sapaturile arheologice au fost terminate pe strazile Lipscani si Gabroveni, dar santierul continua. Reabilitarea infrastructurii din centrul istoric i-a adus la exasperare pe locuitorii si pe patronii de magazine din zona. Acestia acuza faptul ca lucrarile se prelungesc nepermis de mult, nu a fost respectat termenul initial de finalizare, stabilit pentru acest an, iar santierele au ramas deschise pe timpul iernii, informeaza Romania Libera.

Taxa auto, „aberatia unui guvern ticalos“. „Ultima zvacnire a unui guvern ticalos“, „lovitura miseleasca“, „injunghiere pe la spate“, „razbunare pentru voturile prea putine“, „o aberatie“. In astfel de termeni au catalogat cei circa 150 de protestatari decizia guvernului de a mari taxa auto. Au venit cu pancarte, cu o cruce de lemn destinata guvernului Tariceanu si cu o ambulanta veche din care rasunau, din cand in cand, versurile celor de la Parazitii, noteaza EVZ.

Spalare de bani, fals si evaziune de miliarde la Semrom Moldova. Una din marile fraude ale ultimilor ani a fost dovedita de instantele din Bacau dupa un lung sir de procese. Dosarul “Semrom Moldova”, in care inculpati sunt doi fosti directori ai societatii, Costica Blagan si Costica Rusei, include un prejudiciu de peste 140 de miliarde de lei. Impreuna cu cei doi mai sunt invinuiti cativa actionari si casierul societatii din Bacau. Ei sunt acuzati si trimisi in judecata la Tribunalul Bacau pentru infractiuni grave precum: delapidare, spalare de bani, evaziune fiscala, fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals si asociere in vederea savarsirii de infractiuni, noteaza Gardianul.

Judecator exclus din magistratura din dragoste. Consiliul Superior al Magistraturii a decis ieri sa-l excluda din magistratura pe judecatorul clujean Sergiu Rus si sa o sanctioneze cu reducerea salariului cu 15 la suta pe trei luni pe judecatoarea Anca Pop. Istoria celor doi judecatori are la baza o poveste de dragoste care s-a finalizat cu un imens scandal. Cei doi au fost acuzati de comportament nedemn adoptat fata de ceilalti judecatori. CSM a stabilit ca acestia se fac vinovati de nenumarate certuri si scandaluri care s-au soldat chiar cu ranirea grava a judecatorului Rus, informeaza EVZ.

Ajutoare de stat... degeaba. Tariceanu a dat 100 milioane de euro de la buget firmelor din industria auto. In ultima sedinta de Guvern, Cabinetul Tariceanu a decis sa acorde un ajutor de stat de 100 milioane de euro pentru cinci proiecte de investitii, majoritatea din industria auto. Analistii economici consultati de “Gardianul” spun ca nu e normala o asemenea masura, luata pe ultima suta de metri si discretionar.

Complicele lui Passaris a fost adus in tara. Unul dintre cei mai cautati infractori romani, Paul Popa, complicele grecului Konstantinos Passaris - condamnat la 12 ani de inchisoare pentru tentativa de omor si nerespectarea regimului armelor si munitiilor - a fost extradat, ieri, in Romania, noteaza EVZ.

Cum se circula legal in Romania cu masini furate. Politistii sunt obligati de procurori sa inmatriculeze masini furate, pana la prinderea hotului. Mii de masini furate circula zilnic prin Romania. Numai in Capitala se fura peste o mie de masini pe an, iar la nivel national s-a depasit cota trei mii. Banii adevarati se fac, insa, din furtul masinilor furate din strainatate. In acest timp, 352 de masini furate circula cu acte in regula, eliberate chiar de autoritatile romane, in baza unor norme care i-au scos din sarite pe italieni, germani, austrieci sau francezi. Si asta pentru ca furtul de masini este legalizat in Romania, noteaza Gandul.

Nevazatorii nu si-au primit ajutoarele. Criza acuta de lichiditati in care a intrat statul a dus la intarzieri in plata salariilor persoanelor cu dizabilitati si a bugetarilor. Plata salariilor bugetarilor si a pensiilor este in pericol din cauza crizei acute de lichiditati in care a intrat vistieria statului. Insa nu numai vistieria golita a dat peste cap trezoreriile care trebuie sa faca plati in aceasta perioada, ci si lansarea, de la 1 noiembrie, a Agentiei Nationale pentru Prestatii Sociale, noteaza Romania Libera.