Statele Unite intentioneaza sa suplimenteze cu pana la 30.000 de soldati contingentul care stationeaza in Afganistan. Potrivit reprezentantiilor administratiei americane operatiunea se va intinde pe o durata de 18 luni si se va derula in etape, informeaza AFP. Masura a fost ceruta de generalul David McKiernan, care comanda fortele internationale din Afganistan, pentru a face fata atacurilor din ce in ce mai violente ale talibanilor. Imediat dupa ce Washingtonul a anuntat suplimentarea trupelor, talibanii le-au promis americanilor o soarta similara cu cea a sovieticilor, din anii ’80.

Un avion Boeing 737 apartinand companiei americane Continental Airlines a luat foc pe pista aeroportului din Denver, Colorado, in timp ce se pregatea sa decoleze, informeaza Reuters. Din cei 112 pasageri care se aflau la bord, 38 de persoane au fost transportate la spital cu rani usoare. Potrivit primelor date avionul trebuia sa decoleze din Denver cu destinatia Houston dar a parasit pista inainte de a se ridica de la sol.

Vice-presedintele american, Joe Biden, a declarat ca imediat dupa preluarea functiei, in ianuarie 2009 va infiinta un grup de lucru care va elabora politiciile publice destinate clasei de mijloc. Grupul va fi format din patru membrii ai cabinetului si din alti consilieri prezidentiali, scrie AP. Potrivit traditiei coordonarea unui grup de lucru reprezinta unul dintre atributele vice-presedintelui.

Negocierile partidelor politice din Belgia cu privire la noul guvern se indreapta catre o varianta de compromis. La doua zile de la disparitia executivului condus de Yves Leterme, principalii actori politici au decis sa formeze un guvern de tranzitie care va avea drept principal obiectiv organizarea de alegeri anticipate, cel mai probabil in iunie 2009, scrie AFP. Potrivit legislatiei belgiene, seful executivului va fi numit de regele Albert al II-lea dupa discutiile cu sefii partidelor politice. Yves Leterme, primul ministru al guvernul belgian a demisionat vineri impreuna cu intregul cabinet in urma scandalului privind salvarea de la faliment a bancii Fortis.

Mama lui Levi, cel care se va casatori in curand cu fiica republicanei Sarah Palin, a fost arestata in weekend pentru posesie de droguri. Sherry Johnston, in varsta de 42 de ani, facea de mai mult timp obiectul unei anchete sub acoperire a brigadei antinarcotice. Acesta a fost eliberata in schimbul unei cautiuni in valoare de 5.000 de dolari. Fiica lui Sarah Palin, Bristol, urma sa nasca zilele acestea un baietel conceput cu Levi, scrie Reuters.