Goana dupa libertate in Estul salbatic. In urma cu 17 ani, Mihail Gorbaciov isi dadea demisia din functia de presedinte al Uniunii Sovietice, pecetluind definitiv soarta celei mai mari puteri totalitare din istorie. Povestile raman, la ani distanta, antidotul impotriva uitarii. “Statul sovietic, marcat de-a lungul scurtei si tumultoasei sale existente de mari realizari si suferinte teribile, a murit astazi dupa un declin lung si dureros. Implinise 74 de ani. Conceputa din aluatul idealurilor utopice si nascuta prin miscarile violente ale “Marii Revolutii din Octombrie 1917”, Uniunea si-a dat ultima suflare intr-o seara intunecata si monotona de la sfarsitul lui decembrie 1991, dezbracata complet de ideologie, dezmembrata, falimentara si infometata. Pana la final insa, uimitoare chiar si in decaderea sa”, relateaza EVZ.

10 recorduri stabilite de Craciun. Sarbatoarea Craciunului este asteptata si iubita de milioane de oameni din intrega lume. Tocmai de aceea, unii au hotarat, ca maniera de a celebra Nasterea Domului, sa doboare diferite recorduri. De la prajituri, pana la hartia impachetata in forma de ingerasi, ideile de a crea recorduri sunt din cele mai nastrusnice. Am ales sa prezentam numai zece dintre cele mai populare recorduri stabilite de Craciun, noteaza EVZ.

Un inger i-a salvat viata. Aceasta este intrebarea pe care si-o pun membrii familiei Banton si tot personalul spitalului de urgenta din Charlotte, North Carolina, de doua saptamani incoace. De ce? Adolescenta Chelsea Banton si-a revenit, intr-un mod miraculous, chiar in momentul in care urma sa fie deconectata de la aparatele care o mai tineau in viata, scrie Daily Mail. Tot in acea clipa, camerele de supraveghere din spital au surprins o silueta de lumina chiar la usa salonului fete, scrie Gardianul.

Intram in 2009 fara buget. Proiectul bugetului de stat pe anul 2009 va fi dezbatut in cadrul unei sedinte de Guvern stabilita pentru luni, care va fi pregatita, sambata, de o discutie informala la nivelul ministrilor, au declarat, pentru NewsIn, surse oficiale. Potrivit sursei citate, ministrii vor avea, sambata, o intalnire informala pentru a discuta despre proiectul de buget pe anul 2009. In cursul zilei de luni, este programata o sedinta de Guvern in cadrul careia se va dezbate noul proiect de buget, care urmeaza a fi trimis Parlamentului, informeaza Romania Libera.

Cei mai importanti antreprenori ai secolului in IT. Au revolutionat modul in care se fac afacerile. Ideile lor au facut viata mai usoara si mai placuta pentru sute de milioane de oameni. Au adus tehnologia, informatia si bunurile de consum mai aproape de oameni, la preturi incredibile. Nu s-au lasat descurajati de obstacolele aparute. Ei sunt marii antreprenori ai secolului 20 si ai inceputului de secol 21. Entrepreneur.com a facut o lista cu cei mai importanti oameni de afaceri ai ultimilor 100 de ani, scrie NewsChannel.ro

250.000 de artificii si petarde, confiscate de politisti. Politistii au efectuat 276 de actiuni si peste 1.600 de controale, fiind confiscate aproape 250.000 de articole pirotehnice de la comerciantii, informeaza Politia Romana. Politistii au efectuat 276 de actiuni si peste 1.600 de controale, fiind indisponibilizate, in vederea confiscarii, aproape 250.000 de articole pirotehnice din clasele I si II, anunta Adevarul.

Craciun cu Ceausescu. Iata programul televiziunii publice asa cum urma sa se desfasoare in seara de Craciun a anului 1989. Celor mai tineri li se va parea desprins dintr-o poveste SF, insa nu e nici pe departe asa. Regimul comunist dorea o Romanie atee, ai carei cetateni sa-l slaveasca doar pe “Conducatorul iubit”, iar televiziunea era atunci principalul mijloc de propaganda. Oficial, Craciunul ori Pastele nici nu existau, anunta Gardianul.

Cum isi petrec managerii din Romania Craciunul. "Craciunul are o aroma de copilarie!...." spune cu zambetul pe buze Viorel Stoian, District Manager al Marinopoulos Coffee Company, iar Octavian Radu, presedintele Grupului RTC, marturiseste ca Sarbatoarea Craciunului este intotdeauna "superba" alaturi de familia sa. In ciuda criziei financiare care incepe sa se faca simtita si in Romania si a zvonurilor ca situatia se va agrava, marii manageri se lasa cuprinsi de spiritul Sarbatorilor, noteaza Capital.

Subaru lanseaza o bicicleta de teren de 3880 de dolari. Subaru va scoate pe piata in 2009 o bicicleta de teren care va dispuned e subansamble de top si de un pret pe masura. Subaru se pregateste sa isi lanseze pe piata o gama proprie de biciclete. Disponibile in 2009, acestea vor purta denumirea oficiala Subaru XB Steel Hardtail, fiecare exemplar urmand sa coste 3880 de dolari americani (aproximativ 2800 de euro). Bicicleta va fi produsa intr-o editie limitata la 99 de exemplare, fiecare model urmand sa fie construit in urma unei comenzi ferme din partea viitorului proprietar, anunta AutoMarket.

Turismul in 2009: Stagnari pentru agentiile mari, fuziuni sau faliment pentru cele mici Agentiile de turism mici din Romania vor fuziona sau vor face aliante in 2009, pentru a evita scaderea cifrei de afaceri sau chiar falimentul, in timp ce agentiile mari se vor confrunta cu cresteri foarte mici sau stagnari ale business-ului, considera reprezentantii Asociatiei Nationale ale Agentiilor de Turism (ANAT), informeaza DailyBusiness.ro