Elena Udrea, spaima teroristilor. „Unsa“ ministru al turismului, Elena Udrea a fost asezata, prin semnatura premierului Emil Boc, la butoanele unui minicomandament de informatii clasificate. La infiintare, noul Minister al Turismului a primit, prin hotarare de guvern, trei atributii de prim rang. Prima este protectia informatiilor clasificate, pentru care s-a infiintat si un serviciu special, subordonat direct Elenei Udrea. A doua - prevenirea si combaterea terorismului, sub umbrela careia la Ministerul Turismului pot ajunge date cu grad maxim de securitate. „Sa-i spuna atunci Ministerul Informatiilor si Turismului sau Ministerul Securitatii Turismului“, a rezumat fostul ministru de resort al PSD, Dan Matei Agathon, scrie EvZ.

Gradinita de caini din Pipera, cu predare in limbi straine. Ideea i-a venit atunci cand a plecat in vacanta alaturi de cainele sau, un westie, iar trei pensiuni i-au refuzat accesul din cauza patrupedului. S-a gandit atunci sa rezolve problema aceasta pentru altii, infiintand o pensiune speciala unde cainii si pisicile pot fi cazati cat timp stapanii sunt plecati. Cosmin Caftaliu nu se rezuma la a caza patrupedele in pensiunea sa, ci sustine ca ceea ce face el este un fel de gradinita pentru clientii sai patrupezi, unde se invata bunele maniere canine, precum si dresajul necesar tra­iului cu oamenii, scrie Gandul.

Ilie Sarbu: „Eu si Basescu am crezut si am lucrat doi ani pentru alianta PSD-PDL“. Ilie Sarbu, actual ministru al agriculturii, vicepresedinte PSD si un apropiat al Grupului de la Cluj, face o dezvaluire surprinzatoare despre cat de vechi sunt negocierile pentru formarea actualei coalitii. Ma inteleg foarte bine cu noii colegi, mai ales cu premierul Emil Boc care este neasteptat de deschis. Adevarul este ca multi nu au crezut in aceasta Alianta, dar eu sunt unul dintre cei care au crezut si au lucrat pentru crearea ei. Am tot spus ca de doi ani se lucreaza la ea si eram mirat cand, in emisiunile televizate la care participam si spuneam despre aceste discutii, ceilalti poli­ticieni negau. La un moment dat am renuntat sa mai vorbesc despre acest lucru. In Alianta au crezut si altii, iar presedintele Basescu a fost unul dintre sustinatorii ei. Citeste mai multe in Cotidianul.

Minore traficate cu acordul parintilor. Multe dintre fetele care se prostitueaza in Occident provin din localitati sarace din Romania. Ele au fost luate chiar de la parintii acestora, pe care traficantii i-au pacalit ca minorele vor merge la munca. In Bucuresti sau in alte orase, prostituatele pot fi cumparate si din strada, direct de la proxeneti, pentru sume cuprinse intre 800 si 5.000 de euro, scrie Romania libera.

Campanie impotriva romanilor in Elvetia. Populistii elvetieni cer electoratului sa alunge „corbii” romani si bulgari. Dreapta populista din Elvetia a lansat o campanie impotriva extinderii in Bulgaria si Romania a acordurilor cu UE referitoare la libera circulatie a muncitorilor. Insotit de sloganul „Sa deschidem portile pentru abuzuri? Nu!”, afisul Uniunii Democratice de Centru, UDC, vine dupa cel cu „oile negre”, a caror expulzare o cerea cu insistenta. Elvetienii, care nu sunt membri UE, dar au cu Uniunea numeroase acorduri de cooperare, se vor pronunta pe 8 februarie asupra prelungirii acordurilor de libera circulatie care le dau dreptul europenilor sa lucreze pe teritoriul sau si asupra extinderii acestor acorduri la bulgari si romani, scrie Adevarul.

Oprescu n-a reusit sa cheltuiasca 17 milioane de euro. Primaria Capitalei va pierde 17 milioane de euro, suma ce trebuia folosita pentru finantarea lucrarilor la Stadionul „Lia Manoliu“. Banii, prevazuti in bugetul pe 2008, ar fi trebuit platiti de municipalitate pana la finele lui decembrie, insa, cum aceasta plata nu s-a facut, suma va ajunge in bugetul de stat, in urma unei ordonante date de guvernul Boc, ce prevede intoarcerea la buget a tuturor sumelor necheltuite de primarii anul trecut, scrie EvZ.

Noua grila notariala ignora prabusirea pietei: 94.000 de euro doua camere in Militari. Noua grila notariala valabila pentru anul 2009, care reprezinta valorile minime la care se platesc taxele notariale, aduce preturi mai mici cu cateva mii de euro decat cele din grila din 2008 pentru apartamentele din cartierele Bucurestiului , dar mai mari decat cele practicate in prezent pe piata. In majoritatea zonelor din cartierul Titan o garsoniera situata la parterul unui bloc construit inainte de 1977 este cotata la 59.000 de euro, iar daca se afla la un etaj intermediar se ajunge la 63.000 de euro, scrie Cotidianul.

Alegeri fara concurenta la CSM. Consiliul Superior al Magistraturii isi alege astazi noua conducere. Cea mai probabila candidatura la presedintia CSM este a judecatorului Virgil Andreies, de la Curtea de Apel Cluj. Noul mandat va incepe sub presiunea raportului de monitorizare al Comisiei Europene, asteptat in februarie, dar si a unui munte de plangeri catre Inspectia Judiciara, scrie Romania libera.