ONU suspenda ajutorul alimentar in Israel. Dupa 13 zile de conflict in Gaza, comunitatea internationala intensifica presiunile asupra Israelului. Natiunile Unite au suspendat ajutorul alimentar in Israel, iar Comitetul International al Crucii Rosii i-a acuzat pe israelieni ca au impiedicat intentionat acordarea de asistenta medicala ranitilor. ONU a suspendat ajutoarele, dupa ce un sofer care livra alimente a fost ucis intr-un atac al isrelienilor. Israelienii au incetat focul, joi, pentru trei ore, pentru a doua oara in ultimele doua zile. In timpul acestei pauze, personalul de la Crucea Rosie a intervenit, declarand ca a asistat la scene socante, printre care si patru copii epuizati, zacand langa trupurile mamelor. Comitetul International al Crucii Rosii a declarat ca israelienii au esuat in respectarea legii internationale care presupune evacuarea ranitilor, relateaza The New York Times.

Pakistanul respinge acuzatiile Indiei. In timpul unei vizite in Afganistan, miercuri, ministrul de externe al Pakistanului a respins acuzatiile Indiei conform carora agentiile guvernamentale pakistaneze au fost implicate in atacurile teroriste din Mumbai, din luna noiembrie a anului trecut. Acesta a insistat asupra faptului ca guvernul pakistanez incearca sa afle ce s-a intamplat cu adevarat atunci si a declarat ca spera sa aiba parte de cooperarea Indiei, nu de invinuiri aduse de catre aceasta, scrie Washington Post.

Primul zbor cu combustibil pe baza de alge. O companie aeriana din SUA a efectuat primul zbor cu un avion alimentat in parte cu combustibil derivat din alge. Zborul a fost efectuat cu o aeronava Boeing 737-800 si a durat 90 de minute. Unul dintre motoare a fost alimentat cu un amestec de combustibil ecologic si combustibil normal. Testul de miercuri este ultimul dintr-o serie de zboruri demonstrative efectuate in industria aviatica, ce spera sa foloseasca combustibil ecologic in cel mult cinci ani, scrie BBC.

Un jurnalist srilankez care a acuzat mai multi politicieni de coruptie a fot ucis. Un barbat inarmat l-a impuscat mortal, joi, pe redactorul-sef al unui ziar din Sri Lanka ce a intrat in conflict cu politicienii in mai multe randuri. Acesta este cel de-al doilea atac asupra media din ultimele trei zile, in Sri Lanka. Lasantha Wickramatunga, redactor-sef la publicatia Sunday Leader, a fost impuscat in masina sa, in timp ce era blocat in trafic la o ora de varf. Acesta a murit cateva ore mai tarziu, pe masa de operatie. Redactorul a intrat in conflict cu mai multi politicieni, pe care i-a acuzat in instanta de coruptie. Printre acestia se afla si fratele presedintelui, Gotabaya Rajapaksa, care este Secretar al Apararii in Sri Lanka, scrie Reuters.

Disputa Rusia-Ucraina a ramas fara rezolvare dupa convorbirile de la Bruxelles. Disputa energetica dintre Rusia si Ucraina a ramas nerezolvata dupa convorbirile de la Bruxelles dintre cele doua parti si mediate de Comisia Europeana. Divergentele au fost generate de acuzatiile Moscovei, potrivit careia Ucraina nu si-ar fi platit facturile anterioare la gaze naturale. Fiecare dintre cele doua tari o acuza pe cealalta pentru impasul actual. Premierul rus, Vladimir Putin, a aparut extrem de furios in cadrul unei intalniri cu jurnalistii, transmisa la televiziune. In cadrul intalnirii, domnul Putin a justificat comportamentul Rusiei in disputa cu Ucraina afirmand ca "vinovatul" este coruptia din Ucraina, iar Rusia nu a facut nimic gresit. Critica dura adusa Kievului scoate in evidenta elementul politic din aceasta disputa economica, scrie BBC.

O femeie suspectata de vrajitorie a fost arsa de vie. O femeie dintr-un sat din Papua Noua Guinee a fost legata de un bustean si arsa de vie pe o gramada de roti de cauciuc, deoarece satenii o suspectau ca ar fi vrajitoare. Aceasta este ultima dintr-o serie de barbati si femei care, fiind suspectati de vrajitorie, au fost torturati sau ucisi in Papua Noua Guinee. Se pare ca in jur de 50 de persoane au fost ucise din acest motiv, in ultimul an, in doua dintre regiunile statului din Pacific, scrie CNN.