Maidanezii, inmultiti de Legea „Marinescu“. La un an de la punerea in aplicare a Legii „Marinescu“, ce interzice eutanasierea cainilor fara stapan neadoptati, autoritatile nu mai fac fata ritmului de inmultire al patrupedelor. Si cum cei mai multi caini vagabonzi provin din curtile oamenilor, s-au gasit si solutii: o hotarare de consiliu care sa-i pedepseasca pe proprietarii care isi abandoneaza animalele. Reprezentantii organizatiilor iubitoare de animale impreuna cu consilieri ai Primariei Capitalei au intocmit un proiect de hotarare de consiliu ce urmeaza sa fie postat pe site-ul primariei pentru 30 de zile, timp in care cei preocupati pot veni cu propuneri, scrie EvZ.

Morega despre Pacuraru: „Il facui ca pe dracu’ pe fonf!”. Conform rechizitoriului prin care DNA i-a trimis in judecata pe Dan Ilie Morega, liderul PNL Gorj, si pe fostul ministru al muncii Paul Pacuraru pentru dare, respectiv luare de mita, cei doi au facut in vara anului 2007 un troc: Pacuraru l-a numit pe un apropiat al lui Morega, George Romanescu, la sefia Inspecto­ratului Teritorial de Munca (ITM), iar Morega a intervenit pe langa conducerile unor companii de stat pentru ca firma Intra­test, detinuta de fiul fostului mi­nistru, Mihnea Pacuraru, sa beneficieze de contracte de formare profesionala. In discutiile cu alte persoane, conform stenogramelor con­vor­birilor telefonice redate in rechizitoriu, Morega se refera la Pacuraru cu apelativele de „fonf” si „fon­fa­lau”, cu trimitere la defectul de vorbire al fostului ministru, scrie Cotidianul.

Absolventi de educatie fizica, pe post de juristi si finantisti. Specialisti in geotehnica si manageri in turism in Comisia pentru politica externa, absolventi de educatie fizica si sport in Comisia de buget-finante sau un topogeodez in Comisia pentru sanatate sunt doar cateva dintre surprizele pe care le ofera componenta comisiilor parlamentare. Greu de presupus care au fost criteriile dupa care partidele si-au repartizat senatorii si deputatii in comisii. Comisia pentru politica externa din Camera Deputatilor este formata preponderent din ingineri si e condusa de un economist, fost ministru al dezvoltarii, lucrarilor publice si locuintei, udemeristul Laszlo Borbely, scrie Romania libera.

Politistii din Capitala au cerut spaga pentru permise. Procurorii anticoruptie au obtinut autorizatie judecatoreasca de interceptare a telefoanelor unor sefi din cadrul Serviciului Permise Auto, fiind banuiti ca cereau bani in schimbul eliberarii carnetelor auto. Seful de la Permise Auto Bucuresti, Dan Mosescu, este cercetat de DNA pentru luare de mita, fiind acuzat ca ar fi primit bani pentru a facilita obtinerea unor permise auto, scrie Adevarul.

Sute de romani, paralizati de groaza in Fasia Gaza asediata. Punctul de frontiera Erez a devenit, ieri, la ora 14:30, locul in care romanii stabiliti in Gaza s-au impartit in doua categorii. De partea israeliana, cei 20 de fericiti care s-au vazut, in sfarsit evacuati la a treia incercare a autoritatilor, iar de cea palestiniana - cele cateva sute de cetateni romani ramasi sa suporte in continuare bombardamentele aeriene si tirurile de artilerie. Potrivit unor surse diplomatice, transportul de astazi are toate sansele sa fie si ultima operatiune de evacuare pentru o perioada nedeterminata, scrie EvZ.

Florin Piersic a jucat un rol secundar si la Securitate. Sapte oameni au fost arestati in 1958 si condamnati la decenii de inchisoare pentru ca au incercat sa ia legatura, prin intermediul actorului Florin Piersic si al tatalui acestuia, Stefan Piersic, cu „dusmani ai poporului“ aflati in exil. Piersic tatal si fiul nu au patit nimic, scrie Cotidianul.

Profesori mituiti cu cartele telefonice. Doua cadre didactice de la Grupul scolar Industrial din Rovinari, judetul Gorj, au fost trimise in judecata pentru luare de mita. Organele de cercetare penala au fost sesizate printr-un denunt formulat de un grup de 13 elevi. Alin Constantin Roventa si Mircea Nitu isi desfasurau activitatea didactica in calitate de profesori titulari ai catedrelor de matematica si, respectiv, discipline tehnice in cadrul unitatii de invatamant din Rovinari. Denuntul, facut de grupul de elevi ai clasei a XIII-a E, se refera la anii scolari 2006-2007, 2007-2008. Elevii sustin ca, in perioada respectiva, cei doi dascali le-au cerut, in schimbul notelor de promovare la disciplinele la care erau titulari, bauturi alcoolice, tigari si cartele telefonice de 5 si 10 euro, scrie Romania libera.

Directorii demisi, bataie de cap pentru Radu Berceanu. Ajuns la sefia Transporturilor, Radu Berceanu a dat o puternica lovitura de imagine: a anuntat ca vor cadea capetele a 24 de directori generali ai unitatilor aflate in subordinea ministerului. Motivul - salarii nesimtit de mari. La doua saptamani de la anuntul lui Berceanu, au mai ramas in functie doar patru directori generali: trei dintre ei oameni ai PDL-ului si doar unul numit de fostul ministru Ludovic Orban in urma cu circa doua luni. O parte dintre sefii de companii demisi de Berceanu spun ca se vor intoarce pe functiile detinute anterior, adica tot in cadrul companiei, de unde vor incasa salarii mult mai mari decat viitorii directori, scrie EvZ.

Israelul lupta in Gaza cu arme din Romania. Romania este pe locul trei in topul tarilor UE care au livrat armament Israelului, dupa Franta si Germania. Doar in 2007, Bucurestiul a exportat catre Ierusalim arme in valoa­re de 17 milioane de euro. Informatiile sunt parte a unui raport al UE privind licentele pentru exporturi de arme pentru anul 2007 citat de EUobserver. Principalii exportatori de arme catre Israel sunt Franta, cu vanzari de 126 de milioane de euro, si Germania, care a vandut Israelului armament in valoare de 28 de milioane, scrie Cotidianul.